Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

4 drsné kancelárske vojny a zaručený spôsob, ako ich vyhrať

Kancelárske vojny PR článok
Kancelárske vojny (Zdroj: Daikin)

Myslel si si, že keď si v zdraví prežil 5 rokov na átrijákoch a jahodovú brigádu v Taliansku, v živote ťa už nič nezaskočí. A potom si nastúpil do svojho prvého kancelárskeho jobu. Každodenné kancelárske vojny ťa naučia vážiť si veci, ktoré si doteraz považoval za samozrejmosť – ticho, teplo či čerstvý vzduch.

Snívaš kariérny sen o ťukaní do počítača z jamajskej pláže? Ešte kým sa tam dostaneš, treba si odťukať svoje v menejlukratívnom prostredí. V kancelárii, kde jedinou palmou v tvojom zornom poli bude motivačný obrázok na pozadí PC plochy a kde šum oceána v slúchadlách nebude stačiť na prekrytie kolegovhopukania kĺbmi.Kancelársky život ťanaučí mať k ľuďom bližšie. Dokážeš rozpoznať kolegu podľa vibrácií pri dopade jeho krokov aj podľa charakteristického odóru.Dennodenné kancelárske vojny patria k bežnémupracovnému folklóru. Základom víťaznej stratégie je vedieť, s kým a s čím máš tú česť.

VYPÁLENÉ ŽIAROVKY vs. REFLEKTORY 

Prvá kategória je rozpoznateľná podľa útrpných vzdychov. Slúžia na upútanie tvojej pozornosti. Len čo padneš do pasce a opýtaš sa: „Deje sa niečo?“, spustí sa na tvoju hlavu masívna lavína tragédií. Keď sa to deje 5 dní v týždni, časom budeš ty sám vypálenou žiarovkou a zo zamorovania pesimizmom sa stane kolektívna záležitosť. Toxické ale vedia byť aj reflektory, vitalitou vybuchujúce energetické živly levelu Evy Mázikovej. Ich permanentný stav vzrušenia sa ti dostane pod kožu, zvýši hladinu kortizolu a zaleje ťa latentným stresom. Tvoja stratégia: Joga a meditácie.

ĽADOVÉ MEDVEDE vs. TEPLOMILOVIA

Boj o ovládač od klímy býva drsný. Žiadne gentlemanstvo, žiadna úcta k služobne starším. Tu platí pravidlo džungle. Kto príde prvý, nenápadne zmení nastavenie klímy a mlčí. Pán ovládača má vplyvom častých teplotných výkyvov posunutý prah empatie. Neobmäkčia ho kolegyne drkotajúce sa v svetri v auguste, ani klávesnice spolupracovníkov skratujúce pod nánosmi kropají potu.Tvoja stratégia: Uľav si na www.kancelarskevojny.sk, kde môžeš zahlasovať za svoj tábor, baviť sa na trestoch pre porazených a vyhrať ceny od Daikinu, popredného výrobcu klím a tepelných čerpadiel. 

MEGAFÓNY vs. KONŠPIRÁTORI

Megafóny sú kolegovia, čo stratili zdravý sluch niekde na pol ceste medzi Pohodou a Szigetom, takže kričia do telefónu a hudbu počúvajú zásadne v červených hladinách hlasitosti. Slúchadlá im slúžia skôr ako módny doplnok.Konšpirátori sú zas tichí až príliš a to jepodozrivé. Zo zásady nehovoria nahlas, len sprisahanecky šepkajú, najčastejšie v chodbe alebo v kuchynke, čo sú podľa štatistík, neprekvapivo, najvyhľadávanejšie stanovišťa pre šírenie firemných klebiet.Tvoja stratégia: Silikónové štuple.

DROGISTI vs. CHLIEVNICI

Drogisti si ulietavajú na osviežovačoch vzduchu, babičkovskyťažkých kolínskych vodách a aromatizovanej kozmetike. Spotrebúvajú jej násobne väčšie množstvá, než je schopné stráviť čuchové ústrojenstvo prísediacich. Chlievnici sú, naopak, zástancovia prírodného pižma, čo je síce ekologické, ale nie celkom praktické v miestnosti plnej tiel.Tvoja stratégia: Rastliny pohlcujúce pach.

-reklamná správa-

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu