Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci nevedia, čo jedia. Na otázku, čo je to kurkuma, nevedeli odpovedať

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Pierre Baguette)

V poslednom čase sme na Slovensku svedkami boomu rôznych reštaurácií a bistier, ktoré nám ponúkajú jedlá a suroviny, o ktorých sme predtým v živote nepočuli. Dožičiť si občas niečo exotické či nové môže byť skvelým osviežením, no rozumejú Slováci vôbec tomu, čo si objednávajú? Spýtali sme sa na to priamo v bratislavských uliciach.

VIDEO anketa: 

Pierre Baguette

Problémy robia aj recepty

V našich kníhkupectvách sa to iba hemží najrôznejšími kuchárskymi knihami . Špeciálne dnes má táto kategória ďaleko od nedostatkového tovaru – rozvoj sociálnych sietí ako Instagram a rôzne kulinárske televízne programy dostali na naše regály zahraničných autorov, často používajúcich Slovákom celkom neznáme suroviny. Tie nielenže ťažko dostať, ale ich chuť ani nevieme odhadnúť a väčšinou si ich nedokážeme ani vizuálne predstaviť.  Neostáva nám potom nič iné, ako ich v recepte nahradiť a tým pádom už výslednú chuť zásadne modifikovať.

Jednoduchá alternatíva

Dobre sa najesť v skutočnosti nie je nič komplikované. A hoci „objavovať“ nové chute môže byť pre niektorých lákavé, iní uprednostnia už dobre známku klasiku, na ktorú sa môžu vždy spoľahnúť. Občas jednoducho niet nad poctivý „chleba so šunkou“. Na tejto filozofii postavila svoje nové sendviče aj slovenská značka Pierre Baguette, ktorá už vyše 20 rokov pečie a plní bagety, sendviče, twistily a panini v Sládkovičove. Pod názvom Ringo nájdete teraz v regáloch tri druhy: Vajce so slaninou, Šunka s horčicou a Tuniak s olivami. Ako by asi dopadla naša anketa, keby sme sa pýtali na tieto ingrediencie? Viac o sendvičoch Ringo nájdete na www.pierrebaguette.eu/ringo a ochutnať ich môžete v sieti Kaufland.

Slováci nevedia, čo jedia.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Pierre Baguette)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu