Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Radosť a úsmev cez zážitky s koňmi

PR článok Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: horsesheal.sk)

Nádherné momenty, detský úsmev a úprimná radosť. Harmóniu medzi koňom a človekom na vlastnej koži zažili počas uplynulého víkendu účastníci workshopu združenia Horses Heal. Cieľom stretnutia bolo umožniť rodinám s deťmi spoločne tráviť voľný čas v prírode, podporiť zážitkové učenie a zamerať sa na témy v oblasti komunikácie.

Hravou formou sme sa cez zážitkovú skúsenosť v asistencii s koňmi pokúsili upriamiť pozornosť na zlepšenie komunikácie v medziľudských vzťahoch“, hovorí Jana Janičová, lektorka a zakladateľka Horses Heal. Deti sa prostredníctvom hier učia starostlivosti aj trpezlivosti. Názorne si vyskúšajú, aké je dôležité získať si vo vzťahu dôveru, aké krehké je puto medzi zvieraťom a človekom a túto skúsenosť si následne prenášajú aj do bežného života v oblasti medziľudských vzťahov. Aktivitami sa snažíme zapojiť nielen deti, ale aj rodičov, pretože skutočne spoločne strávený a prežitý čas s deťmi je v dnešnej dobe vzácnosť, dodáva Janičová.

Radosť a úsmev cez
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: horsesheal.sk)

Významnou súčasťou aktivít je viesť pozitívny vzťah so zvieratami.Veľmi sa nám páčila priateľská, uvoľnená atmosféra a individuálny prístup. Podarilo sa vzbudiť záujem detí o naučenie sa niečoho nového o aj o koňoch, starostlivosti a spolu s rodičmi sme ocenili najmä tematické prepojenie vedľajšej činnosti s hlavným bodom programu. Veľmi rýchlo sme sa všetci naladili na spoločnú vlnu, čo bolo skvelé“, hovorí mamička Katka, ktorá sa so 7- ročnou dcérkou Elou na workshope aktívne zúčastnila a dodáva: „Pozoruhodné bolo sledovať, ako deti prirodzene akceptovali autoritu školiteľa aj zvieraťa“.

Radosť a úsmev cez
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: horsesheal.sk)

Zvieratá pozitívne ovplyvňovali zdravie človeka po celé stáročia. Puto, vytvorené medzi človekom a koňom, podporuje spracovanie emócií a zážitkov a súčasne pomáha vytvárať intimitu, dôveru a partnerstvo. Workshopy Horses Heal slúžia aj na rozvoj individuálnych schopností a sociálnych zručností detí. „Určite nám k tomu pomáha prirodzené a príjemné prostredie areálu Poľnohospodárskeho družstva v Hornom Bare, naši skvelí konskí učitelia a bezpečná atmosféra pre učenie, redukciu napätia, podporu všímavosti u detí ako i celkové zlepšenie nálady“, uzatvára Jana Janičová.

Radosť a úsmev cez
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: horsesheal.sk)

Séria workshopov zameraných na komunikáciu, toleranciu a prekonávanie strachu  v asistencii s koňmi je súčasťou projektu "Vytrvalosť, jemnosť a harmónia", ktorý realizujeme vďaka podpore Nadácie VÚB.

Radosť a úsmev cez
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: horsesheal.sk)

V Horses Heal sa venujeme projektom zameraným na zážitkové vzdelávanie a workshopy v asistencii s koňmi. Aktivity sú vhodné pre deti aj dospelých, jednotlivcov aj skupiny. Pomocou zážitku splynutia s koňom sa sústredíme na sebapoznanie a sebareflexiu, medziľudské vzťahy, komunikáciu v tíme či interakciu v rodine. Workshopy v asistencii s koňmi ponúkajú priestor na budovanie sebadôvery a sebaúcty, redukciu vnútorného napätia cez zážitkovú skúsenosť s koňmi, napomáhajú podporovať intuíciu a vytvárajú priestor na sebapoznávanie a znovuobjavenie vnútornej sily.

Viac informácií na www.horsesheal.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu