Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vyrob si sám dizajnové kreslo od Sigurda Larsena

Tím Sigurda Larsena v akcii. PR článok Zobraziť galériu (7)
Tím Sigurda Larsena v akcii. (Zdroj: Hornbach)

HORNBACH predstavuje unikátny projekt - Dizajnovú "edíciu DIELO". Pre všetkých domácich majstrov i ostatných, ktorí chcú a veria si, pripravil uznávaný dánsky architekt v spolupráci s HORNBACHom dizajnové kreslo, ktoré má však jeden háčik - musí si ho vyrobiť každý sám. Všetko, čo potrebujete, je trocha šikovnosti a chuť tvoriť vlastnými rukami.

Kto je Sigurd Larsen?

Na projekte sa s nadšením podieľal Sigurd Larsen, dánsky architekt a dizajnér nábytku. Podmienkami pri zadaní a vzniku projektu boli pôvod a dostupnosť materiálov a náradia v HORNBACHu. „Navrhnúť nábytok z materiálu, ktorý možno kúpiť iba v hobby markete, bola naozajstná výzva," hovorí Sigurd Larsen.

Prečo práve kreslo?

„Kreslo je pre dizajn ikonické. Uprostred miestnosti funguje ako socha, čo sa nedá povedať napríklad o nástennej polici. K tomu sa pridáva ešte bezprostredný kontakt kresla a človeka, ktorý v ňom sedí. Táto spolupatričnosť sa samozrejme ešte zintenzívni, ak si človek kreslo vyrobí sám," vysvetľuje S. Larsen.

Originálne materiály z projektového marketu

Na výrobu dizajnérskeho kresla sú použité originálne materiály – rám je zo stabilného vrstveného dreva, ktoré na rozdiel od masívu príliš nepracuje, sedačku a operadlo tvoria široké, pevné pásy a pre montáž sú použité nábytkárske skrutky. Všetko potrebné na výrobu kresla – náradie, materiály i presný návod na jeho zostrojenie nájdete v predajniach alebo v e-shope HORNBACH. Kreslo by si mal byť schopný postaviť doma každý, kto má aspoň menšiu dielňu.

Viac o príbehu vzniku a realizácii tohto projektu sa dozviete na:

Pri kúpe návodu vo forme knihy získate ako bonus plaketu originality výrobku.

Návod na výrobu kresla kúpite exkluzívne v projektových marketoch HORNBACH alebo na www.hornbach.sk/dielo.

Návod je tiež voľne dostupný on-line na: 

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu