Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Koncertný tribút hudobným titánom

PR článok Zobraziť galériu (9)

Hudobný skladateľ Karel Svoboda a režisér Jozef Bednárik. Legendy, ktoré zanechali nezmazateľnú stopu v Čechách aj na Slovensku. Nie sú už, žiaľ, medzi nami, no ich výnimočná tvorba je tu stále prítomná a stále obdivovaná. Fanúšikovia oboch fenomenálnych osobností si ju budú môcť vychutnať na troch exkluzívnych benefičných koncertoch, ktoré vzdajú hold ich životu a umeniu.

Velikán populárnej, filmovej a muzikálovej hudby, ktorému dávajú aj prívlastok český národný a umelecký poklad, Karel Svoboda, tvoril pre najväčšie hviezdy hudobnej scény tak v Čechách ako aj na Slovensku na čele s Karlom Gottom, pre ktorého zložil viac ako osemdesiat  hitov. No spolupracoval aj s ďalšími známymi speváckymi osobnosťami: Hanou Zagorovou, Helenou Vondráčkovou, Michalom Davidom, Evou Pilarovou, Waldemarom Matuškom,  Leonou Machálkovou, Danielom Hůlkom a celým radom ďalších populárnych spevákov. Legendárne sú nielen jeho melódie k filmom Soľ nad zlato, Z pekla štěstí, Což takhle dát si špenát, Ako sa budia princezné a Tři oříšky pro Popelku.

V celej Európe sa kultovou stala aj jeho hudba k seriálom Včielka Maja, Cirkus Humberto, Tao Tao, Létající Čestmír, Pinocchio, Návštěvníci, Kačenka a strašidla. Nuž a opomenúť určite nemožno jeho mimoriadne úspešné, doslova nezabudnuteľné muzikály: Dracula, Noc na Karlštejně a Monte Cristo.

Karel Svoboda
Zobraziť galériu (9)
Karel Svoboda

Helena Vondráčková
Zobraziť galériu (9)
Helena Vondráčková

Druhou  neobyčajnou osobnosťou, ktorej budú venované galakoncerty, je legendárny slovenský režisér, malý, veľký muž českých a slovenských scén Jozef Bednárik. Režíroval mnoho úspešných muzikálových, operných, činoherných, ale aj baletných predstavení na Slovensku, v Čechách a v zahraničí. Medzi jeho najúspešnejšie činoherné inscenácie sa zaradili také významné hry akými sú Titus Andronicus, Meštiak šľachticom, Dom Bernardy Alby či Jarné prebudenie. Jozef Bednárik sa preslávil aj naštudovaním najznámejších operných diel Don Giovanni, Don Carlos, Carmen alebo Turandot. Chýrne sú jeho muzikálové skvosty Jozef a jeho zázračný farebný plášť, Kabaret, Adam Šangala, Klietka bláznov, Donaha!, a aj Fidlikant na streche.

Jozef Bednárik
Zobraziť galériu (9)
Jozef Bednárik

Pre všetkých milovníkov muzikálov je veľkým darom, že obe tieto fenomenálne osobnosti spojila v minulosti spolupráca. Jej výsledkom sú nezabudnuteľné diela, pri ktorých sa zažiaril autorský génius Karla Svobodu a Jozefa Bednárika a to muzikál Monte Cristo a najmä najúspešnejší česko- slovenský muzikál Dracula.

Pripravované jesenné benefičné  koncerty  Od Lady Carneval k Draculovi v troch slovenských mestách -v Žiline, Košiciach a Bratislave budú exkluzívnym prierezom tvorby Karla Svobodu s akcentom na jeho muzikálovú tvorbu a jeho spoluprácu s Jozefom Bednárikom.

Muzikál Dracula
Zobraziť galériu (9)
Muzikál Dracula

Leona Machálková
Zobraziť galériu (9)
Leona Machálková

Ako nám prezradili organizátori podujatia, diváci sa majú naozaj na čo tešiť. Jedinečnosť multimediálneho predstavenia bude umocnené emotívnou videoprojekciou, hudobným sprievodom symfonického orchestra a doplnené scénickým tancom. Skvelý hudobný moderovaný program, ktorý  predstavuje mozaiku najväčších popových, filmových a muzikálových hudobných hitov, doplní veľkoplošná videoprojekcia, svetelné efekty a príspevky s dobovými zábermi i komentármi súčasníkov oboch tvorcov. Chýbať nebudú rozhovory s umelcami, zábery z príprav muzikálov, nahráva­nia hudby, ukážky z filmov či dokumentárne zábery z divadelných skúšok.

Zostáva už iba dodať, že počas koncertov svojim spevom divákov očaria slovenské a české hviezdy - Helena Vondráčková, Jiří Korn, Leona Machálková, Nela Pocisková, Petr Kolář, Daniel Hůlka, Juraj Bača a Martin Chodúr.

Vstupenky zakúpite v sieti ​.

Martin Chodúr na svojom koncerte v pražskom Divadle U Hasičů (2016)
Zobraziť galériu (9)
Martin Chodúr na svojom koncerte v pražskom Divadle U Hasičů (2016)  (Zdroj: Patrik Ratajský)

Juraj Bača a Leona Machálková
Zobraziť galériu (9)
Juraj Bača a Leona Machálková

Pozrite si videopozvánku na koncerty Od Lady Carneval k Draculovi od  českého operného a muzikálového speváka a herca Daniela Hůlku.

Leona Machálková pozýva na koncerty:

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu