Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chcem žiť ako krava. V horách a s každodennou masážou

Dobré pasienky a spokojný život sa prejavujú aj v samotnom mlieku, ktoré používa Liptov na výrobu. PR článok Zobraziť galériu (4)
Dobré pasienky a spokojný život sa prejavujú aj v samotnom mlieku, ktoré používa Liptov na výrobu. (Zdroj: PR)

Celodenný výhľad na Kriváň, prechádzky voňavými horskými lúkami plnými byliniek. Dopriať si masáž vždy, keď si na ňu spomeniem, tráviť voľný čas s kámoškami... Predstava ideálnych dní. Hneď by sme mnohí menili náš súčasný život za život na Liptove v úžasnom horskom prostredí s toľkými vymoženosťami.

Chcem žiť ako krava.
Zobraziť galériu (4)

Spokojný život

Prekvapivé na tom je však len to, že hovoríme o živote skutočných slovenských štvornohých  kráv, ktorých mlieko putuje výhradne do mliekarne Liptov.   

Spokojný život zvierat, šťavnatá tráva a bylinky na horských pasienkoch bez pesticídov sa prejavujú aj v samotnom mlieku, ktoré používa Liptov na výrobu syrov, parených špecialít, masla a bryndze.  Dokonca aj akreditované laboratóriá dokázali, že horské mlieko obsahuje, ako každé dobré mlieko, vápnik a proteíny, ale aj zvýšený obsah  vitamínu A, ktorý prispieva k zdravému fungovaniu imunitnému systému, k správnej látkovej premene železa, k zachovaniu zdravých slizníc, k udržaniu zdravej pokožky  a dobrého zraku. V horskom mlieku sa dokonca neobjavil žiadny zo 700 testovaných pesticídov a jeho relevantných reziduí.

Spokojný život zvierat, šťavnatá tráva a bylinky na horských pasienkoch bez pesticídov.
Zobraziť galériu (4)
Spokojný život zvierat, šťavnatá tráva a bylinky na horských pasienkoch bez pesticídov.  (Zdroj: PR)

Tradícia

Liptov má rád tradície. Okrem tradičného spracovania výrobkov, mlieko je od zvierat, ktoré sa  v horskom prostredí objavujú historicky a majú predpoklady na zvýšený fyzický výkon pri pasení sa v horských oblastiach.  A tak plemená ako slovenská strakatá (krava), či valaška (ovečka) sú súčasťou stád 73 slovenských fariem a salašov, od ktorých Liptov odoberá mlieko. Výrobky Liptov sa pripravujú tradične, aj keď už v modernej mliekarni.  Len mlieko, syridlo, mliečne kultúry a soľ, žiadne konzervanty. Preto sú vhodné aj pre deti. Dokonca Liptov používa aj tradičné údenie – na studenom dyme z bukového dreva.

73 slovenských fariem a salašov dodáva mlieko výhradne pre Liptov.
Zobraziť galériu (4)
73 slovenských fariem a salašov dodáva mlieko výhradne pre Liptov.  (Zdroj: PR)

Ako sa rodí horské mlieko

Označenie horské mlieko presne definuje Nariadenie Európskej únie. Liptov ho spĺňa a v niektorých parametroch aj výrazne nad stanovený limit. Ale podstatné je, že okrem splnenia kritérií je o Liptovské kravy a ovce dobre postarané. V konečnom dôsledku to  spoznáme aj na chuti, vôni a kvalite všetkých výrobkov so značkou Liptov.

Viac informácií: www.nasliptov.sk/ horskemlieko

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu