Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Incheba sa premení na zberateľský raj

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: predpredaj.sk)

Prvé júnové dni budú v Inchebe patriť vášnivým zberateľom, na ktorých čaká množstvo unikátov a špecialít. Milovníci filatelie, filokartie, numizmatiky, faleristiky, minerálov či drobných starožitností nemôžu chýbať na 15. ročníku Bratislavských zberateľských dní. V piatok od 10:00 do 18:00 a v sobotu od 10:00 do 16.00 na nich čakajú zberateľské novinky, vzácne kúsky, pútavé prednášky či numizmatická aukcia.

Nulová eurobankovka so zberateľskou hodnotou

Jedným z veľkých lákadiel je nepochybne uvedenie nulovej Euro Souvenir bankovky s vyobrazením Bratislavského hradu. Bratislavské zberateľské dni sa stanú miestom, kde si záujemcovia medzi prvými budú môcť kúpiť túto špecialitku za 2 eurá. Nájdu ju vo  výdajnom bankomate vo vstupnej hale. A prečo je nulová eurobankovka taká vzácna a vyhľadávaná? Na rozdiel od mincí sú eurobankovky všade rovnaké, tak trochu nudné a fádne. Nulové eurobankovky sa začali tlačiť v roku 2015 postupne naprieč všetkými štátmi Eurozóny s vyobrazeniami kultúrneho dedičstva tej ktorej krajiny. Tento koncept si získal srdcia turistov, ale aj zberateľov. Nulová eurobankovka s Bratislavským hradom sa vytlačí v limitovanom počte a už teraz je o ňu záujem medzi zberateľmi z celého sveta. Na zberateľských dňoch budú k dispozícii aj ostatné, skôr vydané emisie Slovenska, ale aj zahraničné vydania.

Incheba sa premení na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Zberateľské vychytávky a novinky

Fanúšikovia numizmatiky sa môžu v stánku Národnej pokladnice tešiť na celý rad noviniek a zaujímavostí. Mnohé z nich budú pripomínať 100. výročie vzniku Česko-Slovenska. Pre návštevníkov veľtrhu je pripravená napríklad  kolekcia venovaná československej mene alebo zbierka, ktorá pripomenie najvýznamnejšie míľniky v histórii našej krajiny. V stánku však nájdete aj netradičné numizmaty. Napríklad, hodinky švajčiarskej kvality s originálom mince, ktorú zdobí portrét M. R. Štefánika, alebo zbierku pamätných numizmatov v tvare oltárov venovanú najkrajším madonám z celého sveta.

Mincovňa Kremnica sa tento rok predstaví s novinkou z vlastnej umeleckej tvorby – jedinečnými medailami z dielne kremnických výtvarníkov. Počas celej výstavy budú v prezentačných vitrínach, kúpiť ich bude možné len v piatok od 12:00 do 15:00, a to aj s podpisom samotných autorov na podpisových kartách.

Incheba sa premení na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Aktivity pre deti aj atraktívny sprievodný program

Svoje nezastupiteľné miesto na zberateľských dňoch majú poštové známky, chýbať teda nebudú ani stánky Slovenskej a Českej pošty. Deti sa budú môcť hrať na poštárov alebo si nakresliť vlastnú poštovú známku. Slovenská pošta chystá okrem iného aj inauguráciu novej známky s personalizovaným kupónom „Kvetinový motív“ za účasti jej autorov. O tom, že aj obyčajné moderné známky vedia byť zaujímavé, či už pre investorov alebo zberateľov, nás presvedčí výstava „Zaujímavosti moderných slovenských a českých známok“.

Bratislavské zberateľské dni ponúknu tiež prednášky o diamantoch, drahých kameňoch, mineráloch či finančnej gramotnosti, ale aj prezentácie mincí a medailí Bratislavskej mincovne či numizmatickú aukciu, na ktorej sa bude dražiť napríklad aj vzácna obehová minca 10 koruna z roku 1933.

Vstupenky si môžete zakúpiť vopred cez 

Viac informácií nájdete na www.incheba.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu