Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trápia vás zarosené okná a plesne na stenách? Neprehliadajte to!

Ceresit PR článok Zobraziť galériu (7)
Ceresit

Pokiaľ medzi vaše každodenné činnosti patrí utieranie rosy na oknách alebo vás trápia plesnivé steny a podlahy, mali by ste zvýšiť pozornosť. Nadmerná vlhkosť totiž nie je iba estetický problém, ale môže spôsobiť aj vážne zdravotné problémy celej rodine. Optimálna vlhkosť vzduchu sa pohybuje v rozpätí 45 až 60%. V prípade, že je táto úroveň vyššia, nechcene podporujete vznik a rast mikroorganizmov, baktérií a roztočov.

Jedna rodina počas každodenných aktivít, ako sú varenie, kúpanie alebo pranie denne vyprodukuje až 12 litrov vodnej pary. Ak vlhkosť nemá kam uniknúť, sústreďuje sa na najchladnejších miestach, ako sú napríklad okná, nevykurované miestnosti alebo zle zaizolované priestory. Práve v týchto miestach často vznikajú plesne, ktoré môžu poškodiť nielen majetok, ale vdychovanie spórov plesní môže privodiť aj vážne zdravotné problémy. „Keď pleseň postihne telo, je to najťažšia možná infekcia, pretože na ňu prakticky neexistujú lieky. Tie ktoré dnes na liečenie takýchto ochorení máme, sú veľmi hepatoxické, čiže poškodzujú pečeň a vyvolávajú jej zlyhanie, ktoré môže skončiť až smrťou,“ upozorňuje imunoalergologička MUDr. Mojmíra Ondrišová z Polikliniky Mlynská dolina. Prejavy začínajúcich zdravotných problémov sú pritom u každého individuálne. Patria medzi ne aj kašeľ, štípanie a slzenie očí či tráviace problémy.

Ako sa chrániť?

Najvhodnejším spôsobom je zamedziť rozvoju plesní, to znamená zníženie vlhkosti na optimálnu úroveň. Nežiaducej vlhkosti v interiéri zabránite aj pravidelným a intenzívnym vetraním. To však nemusí byť vždy dostačujúce. Čiastočnú ochranu zaistí pohlcovač vlhkosti CERESIT STOP VLHKOSTI AERO 360°. Tento pohlcovač vlhkosti pracuje na báze špeciálnych tabliet, ktoré vďaka otvoru a unikátnemu tvaru prístroja pohlcujú maximálne množstvo vlhkosti vo vzduchu a zrážajú ju do tekutiny. Kvalita a rýchlosť účinku je zaručená kombináciou originálneho Ceresit prístroja a originálnej Ceresit tablety, ktoré fungujú ako celok. Okrem toho je účinnejší ako predošlé typy pohlcovačov vlhkosti, vrátane granulátov.

Ceresit Aróma

Tak, ako tableta nasáva vlhkosť, postupne sa aj rozpúšťa. Jedna tableta vydrží 1-2 mesiace, v závislosti od veľkosti miestnosti a úrovne vlhkosti ovzdušia. Ceresit okrem štandardných tabliet ponúka aj tablety inšpirované aromaterapiou s prídavkom esenciálnych olejov, ktoré pôsobia na vaše zdravie veľmi priaznivo. Aromaterapia pôsobí na ľudskú náladu a zdravie a bežne sa využíva na dosiahnutie duševnej rovnováhy a zlepšenie nálady. Pokiaľ sa vo vašej domácnosti vyskytli plesne na jednom špecifickom mieste, využiť na ich odstránenie môžete dezinfekčný sprej Creresit stop plesni All in One. CERESIT STOP VLHKOSTI vám pomáha udržať zdravšie prostredie pre vás a vašu rodinu.

Viac informácií nájdete na www.stopvlhkosti.sk

-Reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu