Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

160 g sacharidov na deň - veľa či málo?

Kniha 160 gramov sacharidov Zobraziť galériu (3)
Kniha 160 gramov sacharidov (Zdroj: PR, knizne)

Na raňajky konzumujte iba sacharidy s pomalým vstrebávaním, na obed a na večeru kombinujme sacharidy s pomalým a rýchlym vstrebávaním. Na desiatu a olovrant môžeme zjesť sacharidy s rýchlym vstrebávaním. Na čo je to dobré? A čo tým docielite?

Keď sa Krisztina Vrábel dozvedela, že trpí inzulínovou rezistenciou, tak musela upraviť svoj jedálniček.

Zostavila tak zbierku chutných, zaujímavých a zdravých receptov, pri ktorých si ani neuvedomíte, že sa v niečom obmedzujete.

Volá sa 160 gramov sacharidov.

Cukrovka, inzulínová rezistencia či diéta značne obmedzujú stravovacie možnosti ľudí. Krisztina Vrábel predstavuje možnosti, ako dodržať príjem predpísaných 160 gramov sacharidov denne tak, aby váš jedálny lístok bol pestrý a obsahoval chutné jedlá. Dennú dávku je potrebné rozdeliť na päť jedál, aby bol ľudský organizmus rovnomerne zásobovaný energiou a aby nekolísala hladina cukru v krvi.

Kniha je ideálna pre všetkých ľudí, ktorí sa chcú cítiť vo svojom tele dobre. Potrebná je pre ľudí, ktorí majú cukrovku alebo problémy s cukrom v krvi.

Treba si uvedomiť, že citlivosť organizmu na inzulín sa počas dňa mení, ráno a večer je zlá, preto vtedy musíme naše telo odbremeniť a je dovolené jesť iba sacharidy s pomalým vstrebávaním. Týmto predídeme rýchlemu a výraznému zvýšeniu hladiny cukru, resp. inzulínu v krvi. V ostatných častiach dňa je citlivosť inzulínových receptorov lepšia, vtedy je možné konzumovať aj sacharidy s rýchlym vstrebávaním.

Treba si dávať pozor na to, aby sme konzumovali jedlá, ktoré obsahujú sacharidy s pomalým uvoľňovaním v črevnej sústave, a preto pomaly a rovnomerne zvyšujú hladinu cukru v krvi. Je dôležité vedieť, že namiesto sacharidov s rýchlym vstrebávaním je možné zjesť sacharidy s pomalým vstrebávaním, opačne sa však nesmie!

Kniha 160 gramov sacharidov sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Už len dnes za špeciálnu cenu. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha 160 gramov sacharidov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu