Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Guinejský prezident oznámil nové opatrenia proti šíreniu eboly

Alpha Condé
Alpha Condé (Zdroj: SITA)

KONAKRY – Guinejský prezident Alpha Condé oznámil nové opatrenia zamerané proti šíreniu epidémie eboly vrátane obmedzení pri pohreboch a možných zákazov vychádzania, ktoré sa budú vzťahovať na vybrané regióny. Informovala o tom agentúra AP.

Prezident Condé oznámil "posilnenie" mimoriadnych opatrení na obdobie nasledujúcich 45 dní v piatich krajoch, povedal to v prejave, ktorý v noci nadnes odvysielala tamojšia štátna televízia. Všetky pohreby v postihnutých oblastiach budú podľa neho musieť byť vykonávané pod dohľadom pracovníkov medzinárodnej zdravotníckej organizácie Červený kríž alebo príslušníkov štátnych bezpečnostných zložiek. Jednotlivé úrady budú tiež môcť vyhlásiť dočasný zákaz vychádzania v prípade, že to bude nevyhnutné.

Prvý prípad najvážnejšej epidémie eboly od vedenia záznamov sa objavil práve v západoafrickej Guinei, kde jej podľa štatistík Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) doposiaľ podľahlo viac ako 2200 ľudí. V poslednej týždennej správe hlási Guinea 45 nových prípadov krvácavej horúčky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu