Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ebola zabíjala v ďalšom štáte, dievčatko (†2) nákazu zrejme rozšírilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pc.zoznam.sk)

BAMAKO - Dvojročné dievčatko, ktoré bolo prvým potvrdeným prípadom eboly v Mali, včera zomrelo. Podľa agentúry Reuters to oznámil malijský zdravotník, ktorý si neželal byť menovaný. Uviedol, že dievčatko zomrelo v západomalijskom meste Kayes okolo 18.00 hodiny SELČ.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) včera varovala, že dievčatko cestovalo autobusom cez krajinu vykazujúc známky smrtiacej choroby a vystavilo riziku nákazy pri početných príležitostiach množstvo ľudí. Úrady to zatiaľ nepotvrdili, ale jeden z obyvateľov mesta Kayes agentúre Reuters povedal, že túto informáciu hlásia malijské rozhlasové stanice.

WHO súčasne vyzvala Mali, aby urýchlilo dokončenie izolačnej jednotky v hlavnom meste Bamaku a priebežne informovalo verejnosť o vývoji situácie. Podľa agentúry Reuters je Mali šiesty západoafrický štát, v ktorom zaregistrovali nákazu. Malijský minister zdravotníctva Ousmane Kone v štátnej televízii oznámil, že pacientka nedávno pricestovala zo susednej Guinejskej republiky, kde ebola vypukla. Dievčatko v stredu doviezli do nemocnice v meste Kayes, kde krvné testy potvrdili vírus..

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) tvrdí, že ebola zabila už najmenej 4877 ľudí a 9936 sa ňou nakazilo. Senegalu a Nigérii sa podarilo zabrániť šíreniu eboly, zavlečenej cestujúcimi, jej epidémia však naďalej sužuje Libériu, Sierru Leone a Guineu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu