Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Teroristický útok v Bruseli: Atentátnik bol vojakom Daešu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRUSEL - Extrémistická skupina Daeš sa prihlásila k zodpovednosti za útok nožom, ktorý sa v piatok odohral v belgickom hlavnom meste Brusel. Džihádisti to dnes oznámili prostredníctvom svojho propagandistického média Amák, ktoré cituje agentúra Reuters.

"Vykonávateľ útoku nožom v Bruseli bol vojakom Islamského štátu, ktorý operáciu uskutočnil ako reakciu na výzvu k útokom proti koaličným krajinám," oznámil Amák, referujúc na vojenskú koalíciu, ktorá pod americkým velením bojuje proti militantom tejto sunnitskej organizácie v Iraku a Sýrii. 

Muž zaútočil nožom na vojakov hliadkujúcich v centre Bruselu, pričom dvom z nich spôsobil zranenia. Útočníka následne zneškodnili streľbou. Prokuratúra potvrdila, že útočník strelným zraneniam podľahol. Podľa miestnych médií pochádzal zo Somálska a pred útokom zvolal "Alláhu akbar!" (v arabčine Boh je veľký).  Belgické bezpečnostné zložky sú v pohotovosti od vlaňajších samovražedných bombových útokov v bruselskom metre a na letisku Zaventem, pri ktorých zahynulo 32 osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu