Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Daeš sa rozpadá: Sýrske vládne jednotky dobyli strategicky významné mesto Suchna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

SUCHNA - Sýrske vládne sily dobyli v sobotu večer mesto Suchna, poslednú baštu extrémistickej organizácie Daeš v provincii Homs. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii a zdroj z prostredia sýrskej armády.

Opätovné dobytie strategicky významného mesta Suchna, ktoré prišlo po intenzívnom bombardovaní sýrskymi a ruskými vzdušnými silami, otvorí sýrskej armáde cestu do provincie Dajr az-Zaur, ktorá je z veľkej časti ovládaná militantmi z tzv. Daeš. Tí mesto Suchna obsadili v máji 2015.

"Vládne sily vstúpili do mesta Suchna po urputných bojoch s ozbrojencami z Daíšu, ktorí boli nútení utiecť smerom na Dajr az-Zaur," uviedol pre DPA nemenovaný veliteľ sýrskych vládnych síl. Dodal, že v Suchne v súčasnosti pracujú tímy pyrotechnikov a čistia mesto od výbušnín, ktoré tam zanechali džihádisti. Suchna leží približne 70 kilometrov od starovekého mesta Palmýra, ktoré sýrske vládne sily s podporou ruského letectva dobyli od Daešu v marci.

Viac o téme: SýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu