Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Iránska polícia zastrelila štyroch bojovníkov Daeš, útok militantov na vojenský tábor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Khalid Mohammed)

TEHERÁN - Iránska štátna agentúra IRNA potvrdila, že polícia zabila na juhu krajiny štyroch bojovníkov patriacich k extrémistickej organizácii Daeš.

Policajný šéf provincie vyhlásil, že jeho jednotky zastrelili militantov v nedeľu približne 1200 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Teherán. Polícia tiež zhabala vlajku Islamského štátu, štyri zbrane, náboje a výbušniny. Dvaja z extrémistov boli cudzinci.

Militianti al-Káidy zaútočili na juhovýchode Jemenu

Predpokladaní militanti teroristickej siete al-Káida zaútočili dnes na juhovýchode Jemenu na vojenský tábor, pričom najmenej desať z nich zahynulo. O život prišli aj dvaja vojaci, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na armádu a svedkov.

K útoku došlo v okolí mesta Badda v provincii Hadramaut. Militanti najprv pred táborom odpálili dve autá naložené výbušninami a potom použili strelné zbrane. "Naši vojaci zmarili útok a zaistili bezpečnosť tábora. Tých (militantov), ktorí ušli na neďaleké farmy, prenasledujeme," povedal nemenovaný predstaviteľ armády.

Al-Káida využila roky trvajúci chaos v Jemene na to, aby si v tejto krajine vybudovala jednu zo svojich najaktívnejších odnoží. V posledných rokoch ju však vytlačila z niektorých oblastí armáda a spojenecká koalícia pod vedením Saudskej Arábie, ktorá v prebiehajúcej občianskej vojne v Jemene podporuje prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího. Ten bojuje proti šiitským povstalcom podporovaným Iránom. Militanti al-Káidy sa následne stiahli do hôr a púštnych oblastí, ale pravidelne útočia na vojakov a vládne zariadenia.

Viac o téme: MilitantiIránJemenDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu