Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hrozba v obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov: Varovanie pred útokom Daeš

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

LONDÝN/TEL AVIV - Izrael varoval svojich občanov, aby okamžite opustili egyptské letoviská pri Červenom mori a zrušili všetky svoje plánované cesty kvôli obavám z útoku Daeš. Protiteroristický úrad krajiny oznámil, že existuje závažná a aktuálna hrozba teroristického útoku zameraného na túto oblasť, a aj na izraelských turistov. Ide o dovolenkové destinácie Šarm aš-Šajch, Hurghada, Marsa Alam či Luxor, ktoré sú obľúbené aj u slovenských dovolenkárov.

VIDEO Irackí vojaci chytili chlapca (7): Pod futbalovým dresom Chelsea ukrýval hrôzu z Daeš

Eitan Ben-David, vedúci izraelského protiteroristického strediska pre britský The Telegraph povedal, že sú skutočne presvedčení o vážnosti hrozby. V oblasti známej ako Južný Sinaj sa podľa neho nachádzajú v súčasnosti stovky Izraelčanov a pravdepodobne ďalšie tisícky tam chcú cestovať budúci mesiac počas veľkonočných sviatkov.

Hrozba v obľúbenej dovolenkovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Tento región býval obľúbený aj u Slovákov, no počty turistov v Egypte celkovo klesli. Severný Sinaj je nestabilný kvôli prebiehajúcej vojenskej ofenzíve, no zdá sa, že ani Južný Sinaj nie je taký bezpečný, ako to predstavitelia Egypta tvrdia.

Masaker v Súse
Zobraziť galériu (3)
Masaker v Súse  (Zdroj: YouTube)

Takmer pred dvomi rokmi zaútočil terorista z Daeš na dovolenkárov v tuniskej Súse a 38 z nich zabil. Strelec Seifeddine Rezgui prišiel na dodávke do letoviska Port El Kantaoui a po vytiahnutí pušky AK-47 ukrytej v slnečníku začal páliť. Než ho polícia zneškodnila, strieľal a hádzal granáty v uliciach mesta aj v hotelovom komplexe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu