Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kňaza podrezal priamo pred očami veriacich: Vraždiacu beštiu z Daeš odmietli pochovať

Abdel-Malik Nabil Petitjean Zobraziť galériu (2)
Abdel-Malik Nabil Petitjean (Zdroj: YouTube)

MONTLUSON - Vedenie francúzskeho mesta Montluson odmieta pochovať jedného z dvojice páchateľov brutálnej vraždy starého kňaza, ktorá sa odohrala koncom júla v Normandii. Starosta mesta Daniel Dugléry (Republikáni - LR) vysvetlil, že Abdel Malik Petitjean nespĺňa žiadnu zo štyroch zákonných podmienok, ktorých splnenie je nutné na pochovanie na mestskom cintoríne. "Plním len zákony Francúzskej republiky," dodal.

Želanie, aby Abdel Malik Petitjean bol pochovaný v Montlusone, vyslovila uplynulý piatok pre regionálny denník Le Dauphiné Libéré jeho matka. Vysvetlila, že v meste žili v rokoch 2008-12, a dodala, že má v úmysle vrátiť sa tam.

Petitjean sa narodil v roku 1996 v obci Saint-Dié-des-Vosges vo Vogézach na východe Francúzska, odkiaľ sa rodina presťahovala do Montlusonu, neskôr do Seynodu a napokon do mesta Aix-les-Bains.

Petijean bol spolu s Adelom Kermicheom spoluautorom útoku v katolíckom kostole v meste Saint-Étienne-du-Rouvray, pri ktorom zabili vyše 80-ročného kňaza Jacqua Hamela. Išlo o doteraz vo Francúzsku nevídaný útok na mieste náboženského kultu, ku ktorému sa neskôr prihlásila džihádistická skupina Islamský štát (IS).

Abdel-Malik Nabil Petitjean
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Ako dnes pripomenul francúzsky denník Le Figaro, francúzske úrady vedeli o Petitjeanovej radikalizácii, keď naňho od 29. júna viedli spis typu "S", keďže zaznamenali jeho pokus dostať sa cez Turecko do Sýrie.

Jeho adoptívny otec Franck Petitjean v rozhovoroch pre francúzske médiá uviedol, že Malikova radikalizácia bola veľmi rýchla a odohrala sa asi tri mesiace pred útokom v Normandii. Franck Petitjean tiež uviedol, že má obavy, že Malikova sestra by sa teraz mohla pokúsiť pomstiť smrť svojho brata, na ktorého bola veľmi naviazaná.

Viac o téme: Abdel-Malik Nabil Petitjean
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu