Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V irackej metropole sa odpálil samovražedný útočník: Má v tom prsty Daeš

V Bagdade sa odpálil samovražedný atentátnik Zobraziť galériu (3)
V Bagdade sa odpálil samovražedný atentátnik (Zdroj: SITA)

BAGDAD - K zodpovednosti za útok v irackej metropole Bagdad, kde dnes samovražedný útočník zabil najmenej šesť ľudí a zranil ďalších 20, sa prihlásila militantná organizácia Daeš. Informovala o tom agentúra Rueters.

Tlačová agentúra Amak, ktorá je propagandistickým médiom tejto teroristickej organizácie, uviedla, že atentátnik vo veste s výbušninami útočil na bezpečnostné sily pri vstupe do bagdadskej štvrti Kázimíja.  Zranených previezli do neďalekej nemocnice. Podľa slov zdravotníkov sú mnohí z nich v kritickom stave a počet obetí na životoch by tak mohol ešte porásť.

V irackej metropole sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Jednotky Daeš naďalej kontrolujú pomerne rozsiahle časti na severe a západe Iraku vrátane jeho druhého najvýznamnejšieho mesta - Mósulu. Daeš ovláda aj časť Sýrie. Dobyté územia vyhlásil Daeš za svoj kalifát. Militanti z tejto extrémistickej organizácie stoja podľa vlastných slov aj za dvoma koordinovanými bombovými útokmi, pri ktorých 3. júla zahynulo v Bagdade najmenej 292 ľudí a ktoré sú považované za vôbec najkrvavejšie od Američanmi vedenej invázie v roku 2003.

V irackej metropole sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Najmenej štyroch ľudí zabil a 17 ďalších zranil samovražedný útočník, ktorý sa dnes odpálil v bagdadskej štvrti Kázimíja, prevažne šiitskej časti irackého hlavného mesta.Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na spravodajský server nezávislej irackej televíznej stanice as-Sumaríja (Alsumaria News). "Toto je však len počiatočná bilancia, počet obetí môže ešte vzrásť," citovala televízia bez uvedenia ďalších podrobností nemenovaný bezpečnostný zdroj.

Počet obetí a zranených stúpol

Na prinajmenšom 20 mŕtvych a 35 zranených stúpol počet obetí samovražedného útočníka, ktorý sa dnes odpálil na kontrolnom stanovišti bezpečnostných síl v prevažne šiitskej štvrti irackej metropoly Bagdad. S odvolaním sa na správy irackých úradov a médií o tom informovala spravodajská stanica BBC.

Viac o téme: Samovražedný útočníkBagdadDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu