Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Obrovský teror Daeš: Zmasakroval 250 žien a ich rodín, lebo odmietli sexuálny džihád

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN/MOSUL - Teroristi z Daeš popravili vo svojej irackej bašte Mosul už 250 žien za to, že odmietli stať sa sexuálnymi otrokyňami. Obetiam bolo nariadené prijať "dočasné manželstvo" s bojovníkmi a podporiť tak sexuálny džihád. Za neuposlúchnutie ich čakala podľa úradníka z Kurdskej demokratickej strany smrť, zmasakrovali ich niekedy spolu aj s ich rodinami.

Stúpenec (18) Daeš pripravil spoluväzňovi muky: Bitka, škrtenie a do čela vyrezané heslo teroristov

Said Mamuzini oznámil tlačovej agentúre AhlulBayt, že "najmenej 250" ich Daeš popravil v meste "pre odmietanie prijať sexuálny džihád, a niekedy aj rodiny dievčat za odmietnutie podrobiť sa žiadosti Daeš". Ďalší člen Vlasteneckej únie Kurdistanu tvrdí, ženy v Mosule majú zakázané chodiť samy von a musia byť na verejnosti zahalené od hlavy po päty. Taktiež nemajú dovolené si vybrať svojich manželov, oznámil agentúre Ghayas Surchi.

Mosul je pod kontrolou extrémistov od roku 2014. Najnovšie správy hovoria o tom, že turecká armáda údajne zabila 32 príslušníkov teroristickej organizácie v severnom Iraku. Reagovala tak na útok Daeš proti tureckému obrnenému vozidlu na tamojšej základni, v ktorej tureckí vojaci pomáhajú s výcvikom miestnych jednotiek v boji proti teroristom. Informovala o tom turecká verzia americkej stanice CNN.

Obrovský teror Daeš: Zmasakroval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: daeš)

Tureckí vojaci podľa CNN zabili 10 príslušníkov Daeš počas operácie, pri ktorej zničili budovu v regióne Bašika na severe Iraku. Ďalších 22 členov zabili na úteku.

Tajné zložky varujú Európu pred chemickým a jadrovým útokom: Islamisti vymýšľajú nové metódy

Turecko má svojich vojakov v severnom Iraku na základni Bašika asi 30 kilometrov severovýchodne od Mosulu, ktorí tam údajne trénujú miestne iracké jednotky pre boj proti Daeš. Ten ovláda časť Sýrie a Iraku.

Koncom minulého roka vyvolala prítomnosť tureckých vojakov sťažnosť irackej vlády aj v Bezpečnostnej rade OSN. Bagdad tvrdí, že vojaci sú na irackom území bez jeho vedomia. Podľa tureckej vlády bol ale tábor pri Mosule založený pred rokom na žiadosť guvernéra Mosulu a v spolupráci s irackým ministerstvom obrany. V decembri Ankara po diplomatickej roztržke časť svojich vojakov zo severu Iraku stiahla.

Viac o téme: PopravaIslamský štátDaešSexuálny džihád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu