Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Islamisti zaútočili na armádu: Vojaci zabili najmenej desať militantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BIN KARDÁN - Tuniskí vojaci zabili dnes najmenej desať islamistických militantov, ktorí vtrhli do mesta Bin Kardán neďaleko hraníc s Líbyou. V prestrelke zahynulo minimálne päť civilistov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu tuniskej armády.

Militanti zaútočili na armádnu a policajnú základňu. Tuniské úrady vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali zo svojich domovov.

Islamskí militanti, ktorí podstúpili výcvik v Líbyi, podnikli vlani viacero útokov v Tunisku, ktorého vláda reagovalo zvýšením bezpečnostných opatrení na hraniciach, vysvetľuje Reuters.

Pri masakre v múzeu Bárdú (Bardo) v metropole Tunis z marca 2015 mladí tuniskí džihádisti zastrelili 21 zahraničných turistov a jedného policajta. V júli potom nasledoval útok v hoteli Riu Imperial Marhaba v obľúbenom letovisku Marsá al-Kantáwí (Port El-Kantaoui) neďaleko mesta Súsa (Sousse), kde prišlo o život 38 turistov, väčšinou Britov.

Britský minister obrany Michael Fallon začiatkom marca oznámil, že Británia vysiela svojich vojakov do Tuniska, kde majú pomôcť zabrániť prenikaniu bojovníkov z extrémistickej organizácie Daeš zo susednej Líbye.

Viac o téme: TuniskoBin Kardán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu