Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Putin chce pomstiť posledné teroristické útoky: Na IS zhadzujú bomby s takýmto obsahom

Putin sľúbil teroristom odvetu Zobraziť galériu (2)
Putin sľúbil teroristom odvetu (Zdroj: youtube/rt)

MOSKVA – Oko za oko, zub za zub?! Nedávne teroristické útoky otriasli celým svetom. Ruská armáda sa preto rozhodla vyjadriť svoju spolupatričnosť s obeťami útokov a na bomby, ktoré zhadzuje na pozície militantnej organizácie IS, napísala netradičné odkazy.

„Za Paríž“ či „Za našich ľudí“. To sú odkazy, ktoré príslušníci ruskej armády píšu na bomby zhadzované v Sýrii. Podľa Rt.com tak reagujú na posledné teroristické útoky v Paríži, ktoré zosnovali extrémisti z IS. Putin po páde ruského dopravného lietadla z 31. októbra 2015 sľúbil odvetu islamským teroristom. K tragédii na egyptskom Sinajskom polostrove sa totiž prihlásila organizácia IS.

VIDEO Rusi začali bombardovanie desaťročia: Odveta teroristom z IS môže zasiahnuť celý svet

Vojenská operácia Moskvy v Sýrii ešte zďaleka nekončí a prechádza do druhej fázy, ako oznámil ruský prezident Vladimir Putin. „Naše ciele sa napĺňajú a napĺňajú sa dobre,“ uviedol Putin počas videokonferencie s armádnymi predstaviteľmi. Citovala ho agentúra RIA Novosti. „Nateraz to však nestačí na očistenie Sýrie od povstalcov a teroristov a na ochránenie Rusov od možných teroristických útokov,“ pokračoval Putin     

VIDEO Putin chce pomstiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/rt)
​ 

Podľa organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) zabili Rusi od septembra počas náletov aj vyše 400 nevinných civilistov, medzi ktorými bolo 97 detí.

Za uplynulé štyri dni uskutočnili podľa ruského ministra obrany Sergeja Šojgu vojenské lietadlá 522 náletov a zničili vyše 800 cieľov. Z námorných plavidiel a odpaľovacích zariadení vystrelili v tomto čase 101 navádzaných rakiet vrátane 18 vypálených z Kaspického mora.

 

Viac o téme: BombaOdkazTeroristický útokRuskoSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu