Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Americkí študenti v tom majú jasno: USA sú väčšia svetová hrozba ako Islamský štát!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Čo je väčšia hrozba pre svetový mier, USA alebo IS? Americkí študenti z Harvardu odpovedali, že je to práve ich krajina, ktorá nesie väčšiu vinu ako radikálni islamisti. Prieskum zaskočil domáce publikum, ľudia neskrývali pohoršenie.

Študenti z Harvardovej univerzity si myslia, že väčšiu hrozbu pre svet nepredstavujú džihádisti, ktorí zotínajú ľuďom hlavy, ale ich vlastná krajina. Presne pred týždňom sa ich pýtali na ich názor a video publikovali v utorok. Mladíci sa zamysleli a odpovedali.

"My ako súčasť Západnej civilizácie, sme zodpovední za problémy, ktorým práve teraz čelíme," nechal sa počuť jeden zo študentov. "Nemyslím, že bude niekto protestovať voči tvrdeniu, že práve my sme vytvorili problém s názvom Islamský štát."

VIDEO Americkí študenti v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Ostatní potvrdili túto myšlienku. IS by neexistoval, keby Američania robili lepšiu politiku na Blízkom východe. "Americký imperializmus a naše ropné záujmy na Blízkom východe destabilizujú región a umožňujú skupinám ako IS získať moc," povedal ďalši respondent.

Redaktor Campus reform Caleb Bonham tvrdí, že to nie je nič nové. "Ich odpovede dokazujú protiamerickú absurdnosť, ktorá je teraz v móde." Pre Fox News tiež povedal, že mladí intelektuáli sa snažia filozofovať a tým dospieť k zvláštnemu názoru, že IS budujúci kalifát je menšia hrozba ako USA.

Študenti z Harvardu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu