Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Malajzijská polícia sa nedostala na miesto zrútenia MH17

Záchranári už našli 251 tiel obetí leteckej havárie
Záchranári už našli 251 tiel obetí leteckej havárie (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Tridsať príslušníkov malajzijskej polície sa vo štvrtok nemohlo dostať na miesto júlového zrútenia lietadla spoločnosti Malaysia Airlines.

Dôvodom bola bezpečnostné obavy, ktoré dlhé týždne bránia vyšetrovaniu tragédie priamo na mieste. V oblasti východnej Ukrajiny síce panuje prímerie medzi ukrajinskými vládnymi silami a proruskými povstalcami, to je však veľmi krehké.

Malajzijská vláda však upozorňuje, že pátranie po telesných pozostatkov obetí a prípadných dôkazoch je pod časovým tlakom blížiaceho sa príchodu zimy. Malajzijský minister obrany Hišammuddín Tun Hussajn podotkol, že ich cieľom je spravodlivosť pre let MH17 a pozostalých jeho obetí, píše portál singapurského denníka New Straits Times.

Malajzijské lietadlo smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútilo 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Západ obviňuje z činu proruských povstalcov, ktorých podľa neho priamo podporuje vláda v Moskve, tá to však odmieta. Nájdené telá obetí zhromaždili v Holandsku, odkiaľ pochádzalo takmer 200 cestujúcich.

Doteraz sa podarilo identifikovať viac ako 180 z celkového počtu ľudí na palube. Záznamy z takzvaných čiernych skriniek analyzujú v Británii, pričom v utorok zverejnená predbežná správa o okolnostiach pádu z dielne Holanďanov hovorí o poškodení plášťa stroja počas letu množstvom objektov letiacich vysokou rýchlosťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu