Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vetrík chce v bratislavskom Starom Meste opraviť kúpele Grössling

Miroslav Vetrík
Miroslav Vetrík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opraviť a oživiť kúpele Grössling, riešiť parkovanie či odstrániť neporiadok – aj to by chcel uskutočniť ako starosta bratislavského Starého Mesta Miroslav Vetrík. Autor a organizátor bratislavských Korunovačných slávností, ktorý bol kedysi členom KDH, ide do novembrových komunálnych volieb ako nezávislý kandidát, a to bez akejkoľvek podpory politickej strany.

Parkovanie v BPS zóne by mohlo byť podľa slov Vetríka v čase od 16.00 do 8.00 h predovšetkým pre Staromešťanov riešené ako rezidenčné. "Na to by stačilo trochu dobrej vôle od zainteresovaných a trochu farby na vyznačenie rezidenčných parkovacích miest. Staromešťania platia vyššie dane a nemajú, kde parkovať," povedal.

Staré Mesto by tiež podľa neho malo podporovať učiteľov a vychovávateľov. "Nielen čo do zlepšovania technického stavu škôl, ale i do učebných prostriedkov a lepšieho finančného ohodnotenia," podotkol. Zo stretnutí s Bratislavčanmi Vetrík tiež vraj zistil, že ich najviac trápi nečistota a verejný neporiadok. "Bratislava už dávno nebola taká špinavá." Svoj volebný program vraj čoskoro zverejní.

Vetrík je jedným z piatich uchádzačov, ktorí chcú zabojovať o stoličku starostu v Starom Meste. O svojej kandidatúre však na rozdiel od ostatných verejne nehovoril. "Nechcel som ako ostatní ohlásiť kandidatúru a potom začať zbierať podpisy. Najprv som chcel spoznať, či by ma vedeli podporiť, aby som mohol kandidovať," vysvetlil. Miestnej volebnej komisii nakoniec odovzdal petíciu s vyše 500 podpismi voličov a ďalšie vyzbieral na svoju kandidatúru na mestského poslanca.

O post starostu chce zabojovať tiež súčasná hlava mestskej časti Tatiana Rosová (SDKÚ-DS). Vo voľbách ju podporí päť strán, koaličnú dohodu o volebnej a povolebnej spolupráci uzavreli strany Sieť, SDKÚ-DS, OKS a SZ. Okrem nich Rosová získala podporu aj od Strany moderného Slovenska Milana Urbániho. 

Proti Rosovej sa chce postaviť podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel, za ktorým je koalícia NOVA, SaS, KDH, Most-Híd a OĽaNO. Tlačové oddelenie strany NOVA v pondelok (22. 9.) informovalo, že koalícia sa rozšírila o stranu KDS a Grendelovi vyjadrila podporu aj SMK.

Bojovať o stoličku starostu chce tiež Kristián Straka, ktorý založil občianske združenie Právo na bývanie, i novinár Radoslav Števčík. Mestský a miestny poslanec Martin Borguľa (Smer-SD), ktorý kandidoval v minulých komunálnych voľbách a skončil ako druhý po Rosovej, sa teraz nemieni uchádzať o tento post. Avizoval, že chce byť len poslancom.

Do radov staromestských miestnych poslancov sa chce zaradiť 104 uchádzačov. Miestne zastupiteľstvo bude mať v ďalšom volebnom období o osem poslancov viac. Zo súčasných 17 sa ich počet zvýši na 25.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu