Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V predčasných voľbách na Ukrajine bude kandidovať aj Kličkova strana

Evander Holyfield a Vitalij Kličko
Evander Holyfield a Vitalij Kličko (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KYJEV - Primátor ukrajinskej metropoly Kyjev a predseda strany Ukrajinská demokratická aliancia za reformy (UDAR) Vitalij Kličko v utorok oznámil, že jeho strana sa zúčastní na predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa na Ukrajine budú konať 21. júla.

Podľa agentúry Interfax Kličko tiež navrhol, aby sa bývalý gruzínsky prezident a bývalý gubernátor Odeskej oblasti Michail Saakašvili, ktorý sa nedávno vrátil na Ukrajinu, stal predsedom strany UDAR, informovala agentúra Interfax.

Svoju ponuku Kličko vysvetlil tým, že Saakašvilimu na Ukrajine bránia angažovať sa v politike a uchádzať sa o priazeň voličov vo voľbách. Preto mu ponúka politickú podporu v podobe postu predsedu strany UDAR. Klyčko sám sa považuje za lídra strany UDAR.

Kličko poznamenal, že vo funkcii primátora Kyjeva zostáva aj naďalej, pretože - ako vysvetlil - má voči Kyjevčanom mnoho záväzkov a mieni ich splniť. Vyhlásil súčasne, že zmeny, ku ktorým došlo v Kyjeve, "urobíme v každom meste a dedine".

Podľa Kličkovho presvedčenia Ukrajina po nedávnych prezidentských a blížiacich sa parlamentných voľbách získa šancu na zmeny. Vyjadril tiež názor, že "demokratické sily, ktoré sa neriadia svojimi vlastnými ambíciami, ale majú skúsenosti (z praktickej politiky), by sa mali spojiť v mene rýchlych a účinných zmien v krajine."

Kyjevský primátor tiež podporuje kroky ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktoré sú zamerané na efektívnu reformu štátu a priblíženie Ukrajiny k EÚ a NATO.

Viac o téme: UkrajinaVitalij Kličko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu