Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Stretnutie najvyšších predstaviteľov: Merkelová, Hollande a Putin chcú nastoliť mier v Ukrajine

Putina, Merkelovú a Hollanda znepokojuje situácia na Ukrajine
Putina, Merkelovú a Hollanda znepokojuje situácia na Ukrajine (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Najvyšší predstavitelia Francúzska, Nemecka a Ruska sa zrejme "vo veľmi krátkom čase" stretnú v Berlíne, aby obnovili úsilie o nastolenie mieru na Ukrajine. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa vyhlásenie kancelárie francúzskeho prezidenta.

Na stretnutí v Berlíne ohľadom ukrajinskej krízy sa dnes telefonicky dohodli francúzsky prezident Francois Hollande so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Všetci traja lídri sa tiež zhodli v názore, že rokovanie o Ukrajine bude musieť byť "konštruktívne", aby viedlo k zabezpečeniu prímeria a slobodných volieb na Ukrajine, na ktorej východe proti sebe stoja vládne sily a separatisti podporovaní Moskvou.

Podľa agentúry AP je dohoda o uskutočnení rozhovorov zameraných na nastolenie mieru na Ukrajine dôkazom, že diplomatické komunikačné kanály zostávajú otvorené aj napriek tomu, že Rusko v Bezpečnostnej rade OSN vetovalo francúzsky návrh rezolúcie o Sýrii, Francúzsko obvinilo Rusko z vojnových zločinov a Putin zrušil plánovanú cestu do Francúzska.  

Viac o téme: Angela MerkelováFrancois HollandeVladimi Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu