Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kličko sa stal novým lídrom strany prezidenta Porošenka: Zlúčenie strán má zaistiť popularitu

Vitalij Kličko Zobraziť galériu (2)
Vitalij Kličko (Zdroj: SITA)

KYJEV – Ukrajinský prezident Petro Porošenko a starosta Kyjeva Vitalij Kličko dnes zlúčili svoje politické strany, aby skonsolidovali svoju popularitu pred októbrovými komunálnymi voľbami. S odvolaním sa na ukrajinské médiá o tom informovala agentúra DPA.

Kličko vstúpil do strany Blok Petra Porošenka - Solidarita (BPP) spolu s 18 členmi svojho doterajšieho politického subjektu UDAR. Na zjazde BPP ho súčasne zvolili za nového lídra strany. "Dnes vytvárame zjednotenú politickú silu, ktorá si uvedomuje svoju zodpovednosť za účinné reformy a skutočné zmeny," vyhlásil 44-ročný bývalý svetový šampión v boxe.

Delegáti na zjazde uvoľnili z funkcie predsedu strany Jurija Lucenka, Kličko ako jeho nástupca nemal protikandidáta, uviedla agentúra Ukrinform. Porošenko na zjazde vyzval ďalšie strany, aby sa pridali k novému spojenectvu. "Zjednotenie je to, čo Ukrajina potrebuje," zdôraznil 49-ročný prezident. Pozorovatelia podľa DPA očakávajú, že v komunálnych voľbách 25. októbra budú za Solidaritu kandidovať aj politici Ľudového frontu premiéra Arsenija Jaceňuka.

Kličko sa stal novým
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: UkrajinaVitalij KličkoPetro Porošenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu