Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kyjev odsúdil Moskvu za jej vyjadrenie o práve na jadrové zbrane na Kryme

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

KYJEV – Dnešné vyjadrenie ruského rezortu diplomacie o práve na umiestnenie jadrových zbraní na Krymskom polostrove potvrdzuje absolútnu nepredvídateľnosť Moskvy, reagoval hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Jevhen Perebyjnis.

Podľa jeho slov Rusko takýmito vyjadreniami porušuje medzinárodné normy. "Okrem toho, že umiestnenie jadrových zbraní porušuje dohodu o kontrole jadrových zbraní, Rusko podľa svojho vyhlásenia plánuje rozmiestniť jadrové zbrane na území iného štátu, keďže Krym je ukrajinským územím," konštatoval Perebyjnis, ktorého citovala agentúra Ukrinform.

O práve Ruska rozmiestniť jadrové zbrane na Krymskom polostrove hovoril predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí Michail Uljanov, ktorý však súčasne poznamenal, že Moskva nemá také plány.

Uljanov podľa agentúry Interfax vyhlásil, že nevie, či sa na Krymskom polostrove momentálne jadrové zbrane nachádzajú. Nemá ani poznatky o tom, že by existovali plány na rozmiestnenie jadrových zbraní v tejto oblasti, ale podľa jeho názoru to "Rusko v princípe môže urobiť".

"Krym je časťou Ruska, rozmiestnenie jadrových zbraní tam je v princípe možné," uviedol Ulianov, ktorý v rezorte zahraničných vecí vedie odbor pre otázky súvisiace s nešírením a kontrolou zbraní.

Kyjev odsúdil Moskvu za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu