Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Streľba na Ukrajine neutícha: Desiatky mŕtvych, povstalci sú neúnavní!

Ukrajinskí vojaci
Ukrajinskí vojaci (Zdroj: SITA)

KYJEV – Napriek najnovším diplomatickým snahám o urovnanie ozbrojeného konfliktu medzi Kyjevom a separatistami sa na východe Ukrajiny ďalej ozýva streľba.

Armáda ráno uviedla, že povstalci v noci na dnešok ostreľovali jej pozície 29-krát, vrátane mesta Debaľcevo, o ktoré sa v poslednej dobe intenzívne bojuje. Od piatku bolo podľa Kyjeva zabitých ďalších päť desiatok rebelov, päť vojakov a päť civilistov.

Tlačové stredisko ukrajinských jednotiek zapojených do protipovstaleckej operácie (ATO) podľa agentúry Ukrinform uviedlo, že najväčší tlak vzbúrencov je naďalej v smere na Debaľcevo. Od rána vraj separatisti v tejto oblasti pália z mínometov a raketometov Grad. Šéf regionálnej polície vernej Kyjevu Vjačeslav Abroskin na svojom facebookovom účte k situácii v Debaľceve napísal, že povstalci od šiestich hodín ráno strieľajú na severnej štvrti mesta.

V Debaľceve platilo v piatok prímerie kvôli evakuácii civilistov. K odchodu ho využilo 753 ľudí, medzi ktorými bolo 81 detí. Podľa organizácie Amnesty International väčšina z 25.000 obyvateľov už mesto opustila, ale asi 7000 ľudí tam stále zostáva.Tlačové stredisko ATO dopoludnia uviedlo, že podľa rozviedky vojaci počas uplynulých 24 hodín pri stretoch zabili ďalších 48 povstalcov a 22 zranili. Nepriateľ vraj tiež utrpel značné straty bojovej techniky.

Hovorca armády Volodymyr Poljovyj neskôr doplnil, že od piatku tiež zomrelo päť vojakov a 26 bolo zranených. Úrady v Donecku, ktorý je baštou separatistov, oznámili, že v tomto meste zomrelo za posledných 24 hodín päť civilistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu