Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Separatisti zostrelili ďalšie ukrajinské bojové lietadlo

Suchoj Su-25
Suchoj Su-25 (Zdroj: SITA)

KYJEV - Proruskí separatisti zostrelili dnes ukrajinské bojové lietadlo typu Su-25, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu Rady národnej bezpečnosti a obrany (SNBO) Ukrajiny Andrija Lysenka.

K útoku došlo v Luhanskej oblasti. Nie je známe, či sa pilot stihol katapultovať, povedal Lysenko. Povstalci v Doneckej a Luhanskej oblasti v uplynulých mesiacoch zostrelili viacero ukrajinských vojenských lietadiel. Armáda 17. augusta informovala, že separatisti zostrelili v Luhanskej oblasti stíhačku Mig-29. Pilot sa podľa nej katapultoval a po pátracej akcii ho našli a previezli do bezpečia.

Samozvaná Luhanská ľudová republika má nového premiéra

Novým premiérom samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) sa stal dnes Igor Plotnickij, ktorý doteraz pôsobil vo funkcii ministra obrany. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na zdroj blízky vedeniu LĽR.

Plotnickij vystriedal vo funkcii Valerija Bolotova, ktorý odstúpil 14. augusta. Svoj odchod zdôvodnil následkami bližšie nešpecifikovaného zranenia. Bolotov odstúpenie vopred konzultoval s kolegami z exekutívy LĽR; z diskusií vzišiel návrh, aby ho vo funkcií vystriedal doterajší minister obrany Igor Plotnickij.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu