Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Viac ako tisíc ukrajinských vojakov sa prestrieľalo z obkľúčenia: Za cenu strát unikli z pekla!

Vojaci v nasadení Zobraziť galériu (4)
Vojaci v nasadení (Zdroj: Foto: Twitter, ipress.ua, unian.net)

SAUR-MOHYLA – Na nepokojnom území Ukrajiny došlo k ďalšiemu krvavému stretu. Z obkľúčenia pri Saur-Mohyla sa podarilo vyslobodiť viac ako tisícke ukrajinských vojakov, ktorí sú zapojení do protiteroristickej operácie ATO. Incident si však vyžiadal viacero obetí na životoch.

Vojaci zo 72., 24. a 51. mechanizovanej brigády, 79. výsadkovej brigády aj 3. pluku špeciálnych síl sa ocitli v obkľúčení dolžanského, djakovského a červenopartyzanského okrsku. Ako povedal člen štábu ATO, na mužov útočili z dvoch strán. Od Saur-Mohyla a od pohraničných oblastí. Nebezpečný stret si vyžiadal obete na životoch. Ako povedal novinár Jurij Butos padlo najmenej päť pohraničníkov a traja vojaci.

79. brigáda
Zobraziť galériu (4)
79. brigáda  (Zdroj: Foto: Twitter, ipress.ua, unian.net)

Ako zverejnil server LigaBiznesinform, ostatných sa podarilo vyslobodiť. Všetku techniku​​, ktorú nemohli so sebou vziať, zničili.

Saur-Mohyla je stále pod kontrolou ukrajinských síl. Separatisti však majú pod kontrolou oblasť pri ruskej hranici. Odtiaľ môžu získavať posily.

Viac ako tisíc ukrajinských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Twitter, ipress.ua, unian.net)

Luhanská oblasť

Aktivity separatistov opäť narastajú, preto ukrajinská armáda v noci na piatok obnovila operácie v luhanskej oblasti. Miesta ostreľovali z raketometov BM-21 Grad. Došlo aj k priamemu stretu pri obci Uspenka. Informoval o tom riaditeľ Centra pre vojenskopolitické štúdiá Dmytro Tymčuk. Podľa jeho slov bola zničená živá sila nepriateľa aj jeho výzbroj. Počet obetí nie je známy.

Separatisti z raketometov ostreľovali luhanské letisko aj niekoľko ďalších miest. Na zoskupenie ukrajinských síl dopadali aj rakety vypálené z ruského územia.

Viac ako tisíc ukrajinských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: korrespondent.net)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu