Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

NATO zásobuje Ukrajinu zbraňami z krajín východnej Európy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Severoatlantická aliancia posiela na Ukrajinu zbrane a vojenskú výbavu z východoeurópskych krajín, čo je v záujme amerického vojensko-priemyselného komplexu, uviedol dnes ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin.

"Keďže veľká časť výzbroje a vojenského vybavenia Ukrajiny je chybná, NATO sa rozhodlo poslať (na Ukrajinu) vojenské vybavenie z východnej Európy. Ide o zbrane vyrobené v bývalom Sovietskom zväze. Následne USA vykompenzujú (novým členom NATO) tieto 'straty'. Americký vojensko-priemyselný komplex je spokojný," napísal Rogozin na Twitteri.

Agentúra RIA Novosti pripomenula, že Ukrajina v marci predložila NATO zoznam vojenského vybavenia, ktoré potrebuje. Bývalý úradujúci šéf ukrajinskej diplomacie Andrij Deščycia neskôr povedal, že nešlo o zbrane.

Kvôli politickej kríze na Ukrajine aliancia zaviedla sériu opatrení, ktoré vysvetlila potrebou zaistenia bezpečnosti svojich spojencov. Podľa ruského veľvyslanca pri NATO Alexandra Gruška sa však aliancia "snaží maximálne využiť krízu na Ukrajine, aby dokázala svoj význam v súčasnej bezpečnostnej situácii".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu