Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Separatisti obsadili 11 volebných miestností na východe Ukrajiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinská ústredná volebná komisia oznámila, že separatisti na východe krajiny obsadili 11 volebných miestností pred nedeľňajšími predčasnými prezidentskými voľbami, informovala dnes tlačová agentúra UNIAN.

Podľa správy militanti dnes obsadili šesť volebných miestností v Doneckej oblasti, v mestách Doneck, Artemivsk, Horlivka, Kramatorsk, Jenakijeve a Torez, a päť v Luhanskej oblasti, okrem Luhansku v mestách Krasnodon, Krasnyj Luč a Antracyt.

Predstavitelia samozvanej Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej republiky, ktoré vyhlásili nezávislosť, oznámili, že v ich regiónoch sa voľby nebudú konať.

Primátor Donecka Oleksandr Lukiančenko dnes na tlačovej konferencii vyhlásil, že konanie prezidentských volieb v meste je ohrozené, preto o ich príprave bude vedenie mesta rokovať s predstaviteľmi samozvanej Doneckej ľudovej republiky.

Na voľby podľa jeho slov nie je pripravených 127 zo 426 volebných miestností v meste. Informoval tiež, že členovia volebných komisií dostávajú anonymné vyhrážky.

Ústredná volebná komisia pred časom oznámila, že voľby budú platné, aj ak sa neuskutočnia vo všetkých volebných obvodoch, čo je vzhľadom na súčasnú situáciu na východe a juhu Ukrajiny veľmi reálne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu