Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Putin prikázal stiahnutie vojakov z ukrajinských hraníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský minister obrany Sergej Šojgu nariadil vojenským silám, ktoré sa zúčastňovali na cvičeniach v troch regiónoch hraničiacich s Ukrajinou, návrat na ich základne. Splnil tak príkaz prezidenta Vladimira Putina z predchádzajúceho dňa, informovala v utorok ruská tlačová agentúra Interfax.

Kremeľ už v pondelok oznámil, že Putin prikázal stiahnutie vojakov zapojených do údajných cvičení v regiónoch Rostov, Belgorod a Briansk. Severoatlantická aliancia a Spojené štáty reagovali, že žiadne náznaky sťahovania ruských vojakov nevidia.

Putin už 7. mája oznámil, že stiahol vojakov z ukrajinských hraníc, Severoatlantická aliancia a Spojené štáty to však rovnako dementovali. Nenaznačovali to ani zverejnené satelitné snímky. Zatiaľ tak nie je jasné, či tentoraz skutočne ubudne vojakov na hranici s Ukrajinou, kde sa podľa NATO nachádza okolo 40 000 členov ruských ozbrojených síl. 

Putin a Pan budú rokovať o Ukrajine

Ruský prezident Vladimir Putin a generálny tajomník Organizácie Spojených národov Pan Ki-mun prediskutujú krízu na Ukrajine a ďalšie témy počas stretnutia, ktoré sa uskutoční v utorok v čínskom Šanghaji. Informovala o tom ruská tlačová agentúra ITAR-TASS citujúca Putinovho hovorcu Dmitrija Peskova. 

Pan sa už v Číne nachádza a Putin, ktorý sa sporí so Západom o budúcnosť Ukrajiny, začne svoju dvojdňovú návštevu krajiny v utorok. Počas nej by mal s čínskymi predstaviteľmi podpísať viacero dohôd.

Západ obviňuje Putina z podnecovania napätia a nepokojov na Ukrajine, čo Kremeľ odmieta. V pondelok ruský prezident podľa štátnych médií nariadil vojenským silám, ktoré sa zúčastňovali na cvičeniach v troch regiónoch hraničiacich s Ukrajinou, návrat na ich základne. Severoatlantická aliancia a Spojené štáty reagovali, že žiadne náznaky sťahovania ruských vojakov z hranice nevidia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu