Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ruským diplomatom pri NATO obmedzili vstup do sídla aliancie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Severoatlantická aliancia dnes oznámila, že obmedzí prístup ruských diplomatov do ústredia aliancie v Bruseli po svojom rozhodnutí pozastaviť spoluprácu s Moskvou vzhľadom na ruskú anexiu Krymu.

"Predtým rozsiahly prístup do sídla NATO bude zakázaný všetkým zástupcom ruskej misie pri NATO okrem ruského veľvyslanca, zástupcu vedúceho misie a dvoch ďalších zamestnancov zastúpenia," uviedlo dnes NATO v oficiálnom komuniké.

Ak by ostatní pracovníci ruskej misie pri NATO chceli navštíviť bruselské sídlo aliancie, bude voči nim uplatňovaný štandardný postup a pravidlá ako pre bežných návštevníkov. To znamená, že tieto osoby musia svoju prítomnosť ohlásiť, zaregistrovať sa a byť sprevádzaní počas pobytu v priestoroch sídla aliancie.

Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen už pred týždňom, v rámci bruselskej konferencie ministrov zahraničných veci aliancie, oznámil, že NATO zmrazí technickú spoluprácu s Ruskom a politický a diplomatický dialóg bude znížený na úroveň veľvyslancov, aby zostal otvorený oficiálny komunikačný kanál medzi alianciou a Ruskom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu