Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Potvrdili sa ukrajinské obvinenia? Rusi priznali, že počas krviprelievania mali v Kyjeve tajného agenta

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Rusko dnes priznalo, že v dňoch krvavých stretov na kyjevskom námestí Nezávislosti bol v ukrajinskej metropole "zodpovedný pracovník" ruskej tajnej služby FSB. Podľa tlačovej agentúry ITAR-TASS mal v Kyjeve rokovať o zaistení bezpečnosti ruských diplomatov. Ukrajina ruskú FSB obviňuje, že pripravovala plány na násilné potlačenie prozápadných demonštrácií.

 Agentúra ITAR-TASS v stručnej správe napísala, že v dňoch 20. a 21. februára sa v Kyjeve nachádzal zodpovedný pracovník FSB Sergej Beseda. Podľa dostupných informácií ide o jedného z najvyšších pracovníkov agentúry v hodnosti generálplukovníka. Je zaradený v sekcii operatívnych informácií zo zahraničia.

Beseda mal v Kyjeve rokovať o ochrane ruskej ambasády a ďalších ruských objektov. Požiadal tiež o stretnutí s prezidentom Viktorom Janukovyčom, ale nebol prijatý. "Žiadne iné úlohy v Kyjeve Sergej Beseda nemal," napísal ITAR - TASS. Podľa ukrajinských vyšetrovateľov sa krvavé potlačenie prozápadných demonštrácií v Kyjeve riadilo plánom bezpečnostných expertov FSB, ktorých vraj bolo na konci minulého a začiatkom tohto roka v ukrajinskom hlavnom meste dvadsaťšesť. Rusko podobné obvinenia odmieta, minister zahraničia Sergej Lavrov v minulých dňoch vyhlásil, že žiadni ruskí agenti v čase demonštrácií v Kyjeve neboli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu