Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľký škandál v Banskej Bystrici: Pokus o ovplyvnenie volieb, klamstvá na okrskoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

BANSKÁ BYSTRICA - Na predsedov niekoľkých banskobystrických okrskov sa buď osobne alebo esemeskami obrátili ľudia, ktorí ich presviedčali, že oznámenie o vzdaní sa kandidatúry šiestich kandidátov na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktoré má visieť za paravánom pri hlasovaní voličov, musia stiahnuť.

Predstavili sa rôzne. Túto informáciu potvrdili aj kompetentní z Mestského úradu v Banskej Bystrici, ktorý organizačne zabezpečuje sobotňajšie voľby do vyšších územných celkov. Predsedovia spomínaných okrskov sa totiž na nich okamžite obrátili a overovali, či oznámenia majú zvesiť. Podľa informácií RTVS malo ísť aj o člena obvodnej volebnej komisie v Banskej Bystrici Pavla Vidáka.

Ako reagoval Peter Jakubec, vedúci organizačného oddelenia magistrátu, okrskové volebné komisie sa riadia ich pokynmi, respektíve odporúčaním ministerstva vnútra, že za paravánmi vo volebných miestnostiach majú byť tieto oznámenia zverejnené.

V tomto zmysle a v týchto chvíľach na to upozorňujú okrskové volebné komisie. Podľa posledných informácií sa tak má diať aj v Brezne.

Viac o téme: Banskobystrický krajŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu