Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Rómska iniciatíva je zhrozená, že ľudia zvolili Kotlebu

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rómska iniciatíva Slovenska (RIS) je zhrozená z toho, že si ľudia za predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zvolili Mariana Kotlebu z Ľudovej strany Naše Slovensko.

Ako ďalej informoval predseda RIS Václav Kappel, táto téma dominovala na zasadnutí predsedníctva iniciatívy v nedeľu 24. novembra. Rómska iniciatíva sa obáva, že voliči, ktorí podporili v krajských voľbách Mariana Kotlebu, sú podporovatelia neonacizmu.

"Hnus a odpor tak musia pociťovať aj normálne zmýšľajúci ľudia," poznamenal. Zvolenie Kotlebu je podľa jeho slov dôsledkom arogancie, namyslenosti a povýšenectva niektorých poslancov Národnej rady SR (NR SR) a taktiež poslancov samospráv. Podľa Kappela zvolení poslanci zabudli na svoje poslanie a správajú sa tak, akoby zjedli múdrosť sveta.

"Odporúčame predsedom politických strán, ak majú programové ciele, aby do nich dopísali, že nebudú podporovať žiadneho fašistu," uviedol predseda Rómskej iniciatívy Slovenska s tým, že od nich očakávali, že verejne v druhom kole krajských volieb podporia Vladimíra Maňku a nie Mariana Kotlebu.

Zároveň je RIS podľa jeho slov zdrvená z postoja Rómov, ktorí ignorovali účasť na voľbách do BBSK. "Občianski aktivisti z radov Rómov z Banskej Bystrici absolútne zlyhali aj ako starostovia obcí," uzavrel Václav Kappel s tým, že motiváciou na ich účasť vo voľbách mal byť samotný Marian Kotleba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu