Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Žena si adoptovala dievčatko (9), ktoré sa ukrývalo v domove dôchodcov: O pár rokov neskôr zažila ďalší šok

Z Renlee vyrástla krásna a úspešná slečna
Z Renlee vyrástla krásna a úspešná slečna (Zdroj: Facebook/Savanah Patt )

OKLAHOMA CITY - V zariadení pre seniorov v Oklahome našla útočisko iba deväťročná Renlee, ktorá žila niekoľko týždňov so svojím bratom. Smutný príbeh dievčatka má, našťastie, po desiatich rokoch úplné iné pokračovanie. A to iba vďaka obetavosti a láske správkyne tohto zariadenia.

Pracovníčka domova dôchodcov Savanah Pattová zostala s v šoku, keď našla vystrašené a hladné deväťročné dieťa ukryté za posteľou v izbe jednej klientky. V tom okamihu presne vedela, čo musí urobiť. Obyvateľka zariadenia nakoniec priznala, že je to jej vnučka. "Strašne smrdela, bola veľmi špinavá a nemala topánky," spomína si Savanah. 

Renlee sa v izbe svojej babky ukryla po tom, ako ju v domove vyložila suseda, ktorá zistila, že žije už niekoľko týždňov sama len so svojím starším bratom. Bývali v zničenom prívese v juhovýchodnej časti Oklahoma City spolu s niekoľkými mačkami a psami. Pre dievčatko bolo vzácnosťou jedlo, presne tak, ako pre jej rodičov, ktorí sú dlhé roky drogovo závislí a nútili dcéru, aby s nimi obchodovala s drogami v uliciach mesta. Rennie mala vši a nemohla sa vrátiť do školy. Keďže jej nemal kto pomôcť, do školy sa v tom roku už nevrátila. 

Všetko sa zmenilo až v okamihu, keď zasiahla Pattová. Podľa vlastných slov bola nadšená možnosťou adoptovať si dieťa. Od tejto temnejšej životnej etapy ubehlo už desať rokov. Dnes môže povedať, že žije so svojou adoptívnou rodinou dlhšie ako s tou biologickou. "Neviem, kde by som bola bez svojej mamy, neviem. Narodila som sa s pervitínom, heroínom a takmer všetkými drogami, na ktoré si ako dieťa spomeniete," hovorí Rennie. Našťastie pretrhla reťaz generačnej závislosti s pomocou matky, ktorá si ju vybrala. 

 

An administrator at a skilled nursing facility in the Oklahoma City area was shocked to find a terrified and hungry...

Posted by WKRG on Thursday, November 23, 2023

Nájdenie Renlee nebolo jediným prekvapením, ktorý Savanah zažila. Niekoľko rokov po adopcii dievčatka mala telefonát, v ktorom sa jej pýtali, či chce aj jej staršiu, vtedy trinásťročnú sestru Cheyanne, ktorú si celý život medzi sebou prehadzovali známi a príbuzní. Bola vraj opustená na čerpacej stanici v Yukone v Oklahome, pretože žena, u ktorej žila, ju už nechcela. "Cheyanne nevedela, že prídem. A keď som zastavila, sedela vonku a pozrela na mňa. Stiahla som okno a ona sa spýtala: 'Čo tu robíš?' Spýtala som sa jej, či chce žiť so mnou a ona odpovedala, že áno." Pattová sa tak stala dvojnásobnou mamou. Adoptované sestry boli prvé študentky v rodine, ktoré ukončili strednú školu. Renlee je teraz na ceste k získaniu vysokoškolského titulu zdravotnej sestry. Dúfa, že sa jej podarí dávať lásku svojim pacientom tak, ako to robila jej mama pred desiatimi rokmi. 

A aby sa kruh uzavrel, chce tiež zmeniť život ďalšieho dieťaťa s adopciou. "Či už sú čisté, špinavé alebo akékoľvek iné. Aj oni si zaslúžia lásku. Myslím, že si zaslúžia byť šťastné, mať domov a byť v bezpečí bez obavy, kde dostanú ďalšie jedlo," dodala Rennie. Jej staršieho brata sa ujala iná rodina. Dúfa, že sa jedného dňa opäť stretnú.

Viac o téme: AdopciaSavanah Patt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu