Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Študent po pijatike s kamarátmi dostal brutálny nápad na podnikanie: Za šesť týždňov zarobil 100-tisíc!

(Zdroj: Facebook/Bailey Page)

BRISBANE - Dvadsaťdvaročný austrálsky podnikateľ Bailey Page z Queenslandu prezradil, ako sa mu podarilo veľmi rýchlo zbohatnúť. K veľmi zaujímavému zárobku sa dopracoval za iba šesť mesiacov po tom, ako si počas štúdia na vysokej škole založil vlastnú firmu. Mladým ľuďom, ktorí chcú začať podnikať, odporúča, aby sa nevzdávali a nenechali sa odradiť.

Page je zakladateľom a šéfom spoločnosti Zip Zap Chargers, ktorá ako prvá v Austrálii začala predávať bezkáblovú prenosnú nabíjačku pre iPhony, AirPods a iPady. Záujem o tieto výrobky prejavil v roku 2020, keď sa jednej noci vracal domov zo stretnutia s kamarátmi. Práve keď si chcel objednať Uber, sa mu vybil mobil a on tak musel ísť domov peši. Na druhý deň si chcel na internete objednať bezkáblovú nabíjačku, ale žiadnu nenašiel. Rozhodol sa teda, že si vyrobí vlastnú. Použil všetky svoje úspory vo výške zhruba 40 000 austrálskych dolárov (vyše 25 000 eur) a deväť mesiacov spolupracoval na vývoji produktu s výrobcom z webovej stránky elektronického obchodu Alibaba. Vyvinul bezkáblovú nabíjačku s jedinečným držiakom určeným na jej upevnenie. Webová stránka Zip Zap podporuje rýchlu inovatívnu technológiu a výkonnú batériovú napájaciu banku. Pri nabíjaní je potrebné počkať približne dve hodiny, kým sa prenosné zariadenie nabije. 

 

Extremely proud and blessed to announce the offical launch of my new start-up business Zip Zap!! Can’t thank everyone...

Posted by Bailey Page on Tuesday, September 7, 2021

Bailey začal podnikať, keď mal k dispozícii dvesto kusov týchto nabíjačiek. Tie sa vypredali v priebehu dvoch týždňov po uvedení na trh v auguste 2021. Nasledujúci mesiac bol pozvaný, aby propagoval svoj produkt v rannej šou Sunrise. Následne predal ďalších viac ako 1500 kusov. Za šesť týždňov zarobil viac ako 100 000 dolárov a splnil svoj cieľ, v ktorom si vytýčil predať 2000 nabíjačiek za rok. Úspešne pokračoval v podnikaní napriek tomu, že bol v poslednom ročníku štúdia v odbore ekonomika nehnuteľností a stavebníctvo na Technickej univerzite v Queenslande. "Tretí rok som sa musel sústrediť na to, aby som úspešne dokončil univerzitu. Pracoval som väčšinu nocí a víkendov, aby som dobehol to, čo som nestihol urobiť cez týždeň, keď som bol v škole," hovorí. 

 

AHGE 2022 ⚡️⚡️

Posted by Bailey Page on Wednesday, March 30, 2022

Domnieva sa, že keď chce mladý človek rozbehnúť biznis, vždy je okolo toho negatívna stigma. Začínajúcim podnikateľom však radí, aby to skúsili. "Pomyslel som si, že ak aj zlyhám, aspoň to skúsim. Preto povzbudzujem mladých ľudí, aby to vyskúšali. Musíte si vytvoriť plán. Vždy je dobré, ak sa na vás bude pozerať niekto zvonka a poskytne vám spätnú väzbu. Nikdy nemôžete zlyhať pri štarte, najväčšou prekážkou je práve začať," povedal. 

 

Fortunate to be featured on the Courier Mail this morning. A big thank you to Sarah for the article on my business journey!! 👏🏼 👏🏼

Posted by Bailey Page on Tuesday, March 14, 2023

Zip Zap Chargers sa v roku 2022 umiestnil na druhom mieste v programe Generation Innovation, ktorý vyzýva mladých podnikateľov vo veku od 15 do 25 rokov, aby začali podnikať. Firma doteraz predala takmer 7000 nabíjačiek a dúfa, že expanduje aj na medzinárodný trh.

Viac o téme: PodnikanieNabíjačkaBailey Page
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu