Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Cyklista po dokončení trasy zverejnil FOTO zo Stravy: Neuveriteľné, ako vyzerá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ADELAIDE - Krv je najdôležitejšia tekutina v ľudskom tele. Jej darcovia patria preto medzi veľmi výnimočných ľudí. Jednému cyklistovi z Austrálie sa podarilo darovať krv už dvestokrát a tento neuveriteľný čin umocnil aj netradičnou jazdou v meste Adelaide.

Vášnivý cyklista zanechal Austrálskemu Červenému krížu Lifeblood pôsobivú poctu po tom, ako už 200-krát daroval krv. Ako uvádza portál news.com.au, športovec Peter sa premával na bicykli ulicami Adelaide osem hodín a 46 minút. Za ten čas vytvoril cez aplikáciu Strava neuveriteľný úkaz, ktorý zobrazuje matku, ako drží dieťa vedľa symbolu Červeného kríža. Musel odjazdiť 186 kilometrov, aby mohol vzniknúť tento fenomén. 

Snímka bola zverejnená na sociálnych sieťach, kde mnoho ľudí Petrovi gratulovalo k jeho odhodlaniu darovať toľkokrát krv. "Skvelá práca, Peter! Počas tehotenstva som potrebovala anti-D injekciu. Teraz som aj vďaka vám mohla darovať plazmu," znel jeden komentár pod príspevkom. "Toto je veľmi pôsobivé. Ako príjemca antigénu D vám štvornásobne ďakujem," napísal niekto ďalší. 

Antigén D

Anti-D imunoglobulín je injekcia tvorená z plazmy darcov, ktorí majú v krvi určitý typ protilátok. Podáva sa Rh (D) negatívnym ženám, aby sa u nich počas tehotenstva nevytvorili potenciálne škodlivé protilátky. U žien, ktoré nedisponujú antigénom D, by mohla nastať situácia, že ich dieťa bude trpieť poruchou krvi nazývanou tiež ako hemolytická choroba plodu a novorodenca (HDFN), ktorá môže byť v niektorých prípadoch až smrteľná. 

Viac o téme: MapaObrazDarcaPoctaČervený krížAdelaide
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu