Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na oblohe sa zjavil mimoriadne vzácny úkaz: FOTO, po ktorej túžil dlhé roky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARMA - Talianskemu fotografovi sa po niekoľkých neúspešných pokusoch konečne podarilo zachytiť vzácnu nebeskú dúhu, ktorá sa objavila okolo Mesiaca. Paradoxne za to vďačí aj súčasnej pandémii, ktorá ho prinútila zostať doma.

FOTO Na východe Slovenska sa v utorok večer objavil mimoriadne vzácny úkaz

Štyridsaťpäťročný Alberto Ghizzi Panizza bol práve doma, keď zbadal na oblohe veľmi zriedkavý fenomén známy aj ako "mesačná korona". Vzniká vtedy, keď je svetlo odrážajúce sa od povrchu Mesiaca rozdelené vodnými časticami alebo ľadovými kryštálikmi vo vzduchu a má podobu kruhovej dúhy. Panizza úkaz už v minulosti párkrát videl, no ešte nikdy sa mu ho nepodarilo odfotiť. Až doteraz. Vďačí za to protipandemickým opatreniam, kvôli ktorým musel zostať doma a mal tak príležitosť na odfotografovanie lunárnej korony. 

Na oblohe sa zjavil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Tentokrát som bola doma, takže som mal všetko potrebné zariadenie so sebou na zachytenie tohto krásneho momentu," vysvetľuje. Na fotke môžeme vidieť Mesiac na jasnej oblohe, obklopený oblakmi a hviezdami. Do týchto chvíľ ju lajkovali tisíce užívateľov, ktorí sa nevedia na čarovný záber vynadívať. 

Viac o téme: DúhaMesiacNebeský úkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu