Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mladý Slovák nakrútil VIDEO so silným odkazom: Všimli si ho aj v zahraničí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Epic Science)

BRATISLAVA - Slovák Jakub natočil unikátne video o lesných požiaroch, ktoré si všimli aj v zahraničí. Chce tým poukázať na akútnosť riešenia problematiky klimatických zmien. Všetko, čo robíme, totiž ovplyvňuje prostredie okolo nás, tvrdí.

Jakub je šikovný mladý chalan, ktorý sa zaujíma o vedu a technológie a prostredníctvom originálnych videí sa ich snaží spropagovať a popularizovať. Pri tom ostatnom spojil sily so svojím kamarátom, aby poukázali na množstvo požiarov vo svete, ktoré súvisia s klimatickými zmenami. 

"Napadlo nám spojiť známy experiment s oceľovou vlnou, ktorá po zapálení horí vďaka vzdušnému kyslíku," hovorí talentovaný mladík. Zábery natáčali pôvodne na záhrade, no pre nepriaznivé podmienky sa presunuli do obývačky. Napodobeninu horiacich stromov vytvorili z medených drôtov a vlny. Samotné nakrúcanie potom trvalo viac ako sto hodín. 

Mladý Slovák nakrútil VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jakub Patka)

Jakub natočil unikátne VIDEO: Je tak upokojujúce, že neodtrhnete od neho oči

Týmto videom chce Jakub upozorniť na klimatické zmeny a konzumný životný štýl, ktorý má obrovský vplyv na našu planétu. "Či už ide o jednorazové obaly na potraviny, alebo množstvo ľudí, ktorí jazdia úplne sami v aute do práce, všetko to vplýva na životné prostredie a tým aj na náš život," uzatvára. 

Viac o téme: PožiarExperiment
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu