Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Drsný slovenský raper sa spojil s hercom Kubovčíkom: VIDEOklip, ktorý môže zachrániť tisíce životov

Separ vychováva mladých ľudí a radí im, ako podať prvú pomoc. Zobraziť galériu (2)
Separ vychováva mladých ľudí a radí im, ako podať prvú pomoc. (Zdroj: Youtube/Baštrng Michal Kubovčík)

BRATISLAVA - Známy slovenský raper Separ, vlastným menom Michael Kmeť, je považovaný za jedného z najlepších freestylových raperov. Najnovší počin na prvý pohľad drsného speváka však nenechal nikoho chladným. V spolupráci s hercom Michalom Kubovčíkom vytvoril náučný videoklip, ktorý vychováva nielen mladých, ale aj tých starších.

"Načo sú ti lóve a známky, keď sa pozeráš do očí vyhasnutej mamky a vedľa leží bezvládne telo tvojho brata alebo pred očami strácaš svojho kamaráta," začína svoj preslov Separ v novom songu s názvom KPR (kardiopulmonálna resuscitácia). Ide o úplne iný typ skladby, na aký sme u drsného rapara zvyknutí. Námet a text má na svedomí Michal Kubovčík, odborné poradenstvo poskytol doktor Viliam Dobiáš a celý projekt schválila Slovenská resuscitačná rada. 

Skladba si za 24 hodín získala obrovské množstvo fanúšikov. "Na tejto scéne Separ vychováva mladých! Úžasná spolupráca šokuje opäť ľudí," znie jeden z množstva pozitívnych komentárov. Náučný nie je iba text, ale aj samotné video, v ktorom môžeme vidieť, ako sa správne poskytuje prvá pomoc. 

Nejde pritom o prvý takýto počin Baštrngu, ktorý je autorským projektom Michala Kubovčíka. Ten prostredníctvom videí vychováva mládež a učí ich anatómiu, dejepis, či študentom pomáha s povinným čítaním. 

Viac o téme: RaperZáchrana životaSeparMichal Kubovčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu