Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Tragický príbeh bezdomovca: Na ulici sa mu prihovoril mladík, rozhovor mu zmenil život

Ray (vľavo) a Ashley Zobraziť galériu (2)
Ray (vľavo) a Ashley (Zdroj: Facebook)

SHAW - Stretnutie s okoloidúcim mladíkom môže britský bezdomovec spätne hodnotiť ako obrovské šťastie a požehnanie. Keď totiž neznámy muž zverejnil jeho príbeh na sociálnej sieti, bezdomovcovi sa radikálne zmenil život. Celá táto skúsenosť svedčí o tom, že s dnešným svetom to nie je až také stratené, ako sa niekedy zdá.

Tridsaťosemročného Ashleyho McGiffina, ktorý prechádzal popri hypermarkete v meste Shaw, zaujal osud ošumelého muža sediaceho pred vchodom, tak sa mu prihovoril. Ray Keating nemal problém odpovedať na zvedavé otázky okoloidúceho. Ashley dostal neskôr nápad zverejniť dojímavý životný príbeh bezdomovca na sociálnej sieti. On sám zostal prekvapený z množstva zdieľaní a komentárov, ktoré jeho príspevok o životnej ceste ťažko skúšaného muža doslova zasypali.

"Zaujímalo ma, prečo tam sedí. Rozprával mi o tom, ako mu na meningitídu zomrel dvojročný syn a jemu sa neskôr rozpadlo manželstvo. Už nemal rodičov a zrazu zostal na všetko sám. Toto je najčastejší dôvod, prečo ľudia končia na ulici," hovorí autor príspevku. 

FOTO Tragický príbeh bezdomovca:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Bezdomovec dostal od neznámeho muža mobil: O osem dní neskôr sa mu zmenil život

Masívna reakcia užívateľov nezahŕňala iba súcitné komentáre, ale aj konkrétne kroky na zlepšenie kvality života úbohého muža. Mnohí ponúkli šatstvo, nábytok, televízor, zamestnanie na čiastočný úväzok či dokonca bezplatnú návštevu holičstva. "Bolo to úžasné. Zrazu som cítil, že to malo význam. Všetkým odkazujem, že ich pomoc nevyšla naprázdno. Ray vám ďakuje a povedal mi, že má konečne chuť začať nanovo žiť," dodal Ashley. 

Viac o téme: PomocBezdomovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu