Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Prešove bude nonstop korčuľovanie: Organizátori sa pokúsia prekonať dva slovenské rekordy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PREŠOV - PSK aréna oslávi koncom týždňa svoje prvé narodeniny. Spoločnosť KEN-EX a Prešovský samosprávny kraj (PSK) pri tejto príležitosti organizujú od piatka 27. do soboty 28. októbra nonstop korčuľovanie so vstupom zdarma. Motívom je nielen pripomenutie výročia, ale aj snaha vytvoriť slovenský rekord a vyzvať ľudí k športovaniu. Akciu odštartujú v piatok 27. októbra o 11:00.

Ako informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, účastníci sa pokúsia vytvoriť dva rekordy, a to v počte nakorčuľovaných kilometrov a v počte zúčastnených korčuliarov. Na priebeh preto budú dohliadať dvaja komisári zo Slovenských rekordov. „Podmienkou splnenia a potvrdenia rekordu je, aby počas 24 hodín bol nepretržite na ľadovej ploche aspoň jeden korčuliar,“ vysvetlila Jeleňová s tým, že do akcie sa môžu zapojiť jednotlivci, zaregistrovať sa však môžu aj rôzne organizácie a skupiny, ako napríklad materské a základné školy, firmy, športové družstvá a kluby.

Pre jednoduchšiu organizáciu je nutné sa elektronicky zaregistrovať na stránke. Registrovať sa ale dá aj priamo na mieste. „Počas celej akcie je pripravený kultúrny program, stánky s občerstvením i rôzne súťaže. Pre korčuliarov bude zabezpečený pitný režim i sladké dobroty, pre výhercov navyše atraktívne ceny,“ dodala hovorkyňa.

PSK aréna, nachádzajúca sa v areáli Spojenej školy Ľudmily Podjavorinskej na sídlisku Sekčov v Prešove, je združenou investíciou Prešovského samosprávneho kraja, štátu a spoločnosti KEN-EX. Moderná tréningová hala s umelou ľadovou plochou za vyše 1,6 milióna eur slúži širokej verejnosti i profesionálnym športovcom od októbra minulého roka. V súčasnosti je zároveň domovským stánkom Hokejovej akadémie Slávia Prešov.

Viac o téme: RekordyKorčuľovanieSlovenskoPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu