Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šľachetný čin policajta Ivana na FOTO: Všimol si dedka, neváhal ani chvíľu

Ivan Hollý Zobraziť galériu (3)
Ivan Hollý (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

NITRA - Pavel sa vybral s vnúčatami do parku. Po nejakom čase sa chceli spoločne občerstviť v neďalekom bufete. Dedko ale ostal bezmocný, pretože stratil peniaze. Až kým nezasiahol statočný policajt Ivan.

Pavel sa vybral s vnúčatami prežiť nedeľné chvíle oddychu do nitrianskeho parku. Ako býva zvykom, deti sa hrali na hojdačkách, preliezačkách či v pieskovisku. Spoločnosť im pri každej aktivite robil milujúci dedko. Keď sa spoločne dostatočne vyhrali, prišiel čas na občerstvenie. Vtom ale Pavel zistil, že stratil peniaze. "Pri kupovaní občerstvenia som zistil, že mi zrejme pri týchto aktivitách vypadla bankovka, ktorú som mal do vrecka nohavíc vloženú iba samostatne," stojí v ďakovnom liste polícii, ktorý muži zákona uverejnili na sociálnej sieti. 

Šľachetný čin policajta Ivana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Pavel si niekoľkokrát prehľadal vrecká, no uvedomil si, že bankovku stratil. Odrazu k nemu pristúpil neznámy muž. "Oznámil mi, že už skôr si všimol, že mi z vrecka vytŕča bankovka, avšak nestihol ma upozorniť, pretože som sa rýchlo vzdialil. Neskôr bankovku našiel ležať na zemi a pri spozorovaní mojej opätovnej prítomnosti a zúfalosti pri stánku s občerstvením vydedukoval, že určite patrí mne," opísal Pavel s tým, že sa veľmi potešil a mužovi poďakoval.

Šľachetný čin policajta Ivana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Neskôr sa dozvedel, že muž, ktorý mu peniaze ochotne vrátil, bol policajt v civile Ivan Hollý z Nitry. "Určite nemožno považovať jeho počin za akúsi drobnosť, aj keď neišlo až o takú vysokú finančnú čiastku. Obdobné konanie už býva skôr ojedinelosťou. On sám svoje konanie okomentoval ako samozrejmosť. Nájdené a vrátené peniaze ma skutočne potešili, ale potešila ma a potvrdila sa aj samotná skutočnosť, že takíto ľudia pracujú v zložke, ktorá má na vozidlách napísané Pomáhať a chrániť," zdôveril sa Pavel s tým, že v Policajnom zbore pôsobia ľudia, ktorí sa aj v civilnom živote správajú a konajú v zmysle hesla.   

 

Viac o téme: PoďakovaniePolícia Dobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu