Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dôchodca urobil z paneláku palác: VIDEO úžasného diela, nad ktorým susedia žasnú

Volodymyr Chaika Zobraziť galériu (4)
Volodymyr Chaika (Zdroj: profimedia.sk)

KYJEV - Ukrajinský dôchodca Volodymyr Chaika bol kedysi zamestnancom metra. Hoci nikdy nepatril medzi boháčov, býva ako kráľ. Penzista miluje umenie a nikdy sa nevzdal svojho detského sna. Pozrite sa, ako premenil tri poschodia ošumelej bytovky.

Zo sivastého a sprejmi postriekaného paneláku urobil Volodymyr Chaika palác. Posledných 15 rokov venoval penzista skrášľovaniu šiesteho až ôsmeho poschodia bytovky v okrasnom štýle 19. storočia. Pozlátená výzdoba, svieža nová maľba, množstvo ornamentov a portréty zmenili nudný interiér na nepoznanie.

Dôchodca vyriešil desaťročia starý matematický problém: Osvietilo ho, keď si umýval zuby

Chaika ukrajinským médiám prezradil, že o bývaní v paláci sníval už od detstva. Vízia bola taká silná, že ju začal realizovať na staré kolená úplne sám a od nuly. Z foriem odlieval sadrové ornamenty, nakúpil reprodukcie obrazov a pustil sa do práce. Ako dôchodca denne strávil zveľaďovaním priestorov 10 až 12 hodín.

Dôchodca urobil z paneláku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/AP Archive)

Z mesačného dôchodku vysokého okolo 108 eur dokázal Ukrajinec na palác premeniť tri poschodia bytovky, na viac nemal. Hoci mu ľudia ponúkli finančné dary, odmietol ich, pretože, ako sa vyjadril, by potom tvoril zo záväzku a nie pre radosť.

Dôchodca urobil z paneláku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/AP Archive)

Paradoxom je, že interiér bytu Chaika už ako palácová miestnosť nevyzerá. Manželka mu totiž transformáciu bytu neschválila. Nepozdávalo sa jej ani množstvo času, ktoré jej manžel venoval chodbám v paneláku. Dokonca výtvory svojho manžela ani slovkom nekomentovala. „Myslím, že to znamená, že sa jej to páči,“ s nadhľadom poznamenal dôchodca. 

Dôchodca urobil z paneláku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/AP Archive)

Viac o téme: PalácDôchodcaVolodymyr Chaika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu