Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovenskí remeselníci žiaria aj v zahraničí: Výrobca metiel dostal poctivý diplom

Ján Baláž
Ján Baláž

DETVA – Folklórne slávnosti pod Poľanou sú pre všetkých šikovných majstrov ideálnou príležitosťou, aby ukázali svoje umenie. Tento rok do Detvy zavítali aj takí remeselníci, ktorí svoje uplatnenie našli za hranicami Slovenska. Nakoľko si aj velkopopovickí sládkovia uvedomujú, aké dôležité je udržať a venovať sa tradičným poctivým remeslám, rozhodli sa odmeniť metlára Jána Baláža.

V rámci každoročných slávností pod Poľanou sa s podporou Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí návštevníkom predstavili aj remeselníci, ktorí robia našej krajine dobré meno v cudzine. V Krajanskom dvore predstavili rôzne tradície, ktoré si udržiavajú napriek tomu, že sa z rodnej hrudy zatúlali do rôznych kútov sveta. Na domov však nezabudli, práve naopak. Svojím poctivým remeslom sa v zahraničí preslávili.

Preto sa velkopopovickí sládkovia rozhodli týchto majstrov oceniť. „Za tradičnými remeslami stojí poctivá práca, práve tú si na slovenských majstroch vážia aj v cudzine. Velkopopovickí sládkovia veľmi dobre vedia, aké náročné je v moderných časoch tradičné remeslo a zručnosť zachovať. Preto sme sa rozhodli týmto majstrom verejne poďakovať,“ vysvetlil Vojtěch Homolka, sládok z Velkých Popovíc.

Okrem milého poďakovania vo forme piva Kozel, tej pravej odmeny za poctivú prácu, zástupca značky odovzdal výrobcovi metiel Jánovi Balážovi, žijúcemu v Srbsku, aj diplom poctivého remeselníka, ktorý si okamžite našiel svoje čestné miesto.

Viac o téme: OcenenieRemeselníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu