Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V trinástich odišiel zo školy, teraz je hodný miliónov: Neuveriteľná cesta mladíka (20) za úspechom

Jordan Daykin začínal z ničoho Zobraziť galériu (2)
Jordan Daykin začínal z ničoho (Zdroj: profimedia.sk/Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)

TROWBRIDGE - Zdalo sa, že ho v živote nečaká nič dobré a bude sa ním len pretĺkať. Keď Jordan Daykin odišiel vo svojich trinástich rokoch zo školy, netušil, čo ho čaká. No v ťažkých chvíľach ho podržal starý otec, s ktorého pomocou založil úspešný biznis hodný miliónov.

Jordana to do školy nikdy nijako extra neťahalo, a preto z nej ešte ako tínedžer odišiel. Bez akejkoľvek kvalifikácie to však mal v ďalšom živote ťažké. No bol zručný remeselník, čo si všimol aj jeho dedko Stan. V záhradnej kôlni v anglickom grófstve Wiltshire sa im podarilo vyvinúť prototyp univerzálnych upevňovacích prvkov pre sadrokartón, ktoré nazvali GripIt. 

V trinástich odišiel zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk/Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)

To bol moment, kedy sa v záhradnej kôlni v anglickom grófstve Wiltshire zrodil multimiliónový biznis.GripIt bol v roku 2012 patentovaný a krátko nato ho odkúpil britský maloobchodný reťazec Screwfix. V priebehu ďalších rokov do Daykinovho podniku investovali viacerí podnikatelia, čím ho spravili ešte silnejším. Svoj vklad odvtedy zúročili viac ako 35-krát.

Ninu vyhodili z práce, bola zúfalá: Začala podnikať v malej izbietke, teraz je boháčkou

Momentálne má Jordanov biznis hodnotu najmenej desať miliónov libier. "Najkrajšie na tom, čo som dosiahol, je vidieť , ako sa z môjho úspechu starý otec, a pohľad na kôlňu, kde to všetko začalo," povedal dvadsaťročný mldík denníku Daily Mail. Aká úžasná zmena z nevzdelaného tínedžera na podnikateľa ceneného na milióny. 

Viac o téme: úspechúspešný podnikateľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu