Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Peter (26) v Prahe šéfuje úspešnému biznisu: Dokázal to, čo nikto iný v strednej Európe

Peter šéfuje úspešnému biznisu Zobraziť galériu (4)
Peter šéfuje úspešnému biznisu (Zdroj: topky)

BRATISLAVA/PRAHA - Na začiatku bol odvážny nápad, ktorý dokázal jeden mladý Slovák pretaviť v úspešný biznis. Teraz zakladá na Slovensku a v Česku nový druh subkultúry, ktorá má pôvod u slávneho amerického speváka Kanyeho Westa.

Peter z Košíc založil u našich susedov úspešný biznis, ktorý sa vo svojej oblasti radí k tým najúspešnejším v strednej Európe. Vlastní jeden z najlepších teniskových obchodov v tomto regióne, pričom módny hit, ktorý ponúka, nosí aj spevák Kanye West. A práve vďaka nemu to všetko vzniklo. "Viem, že spolupracuje s jednou známou športovou značkou. Mal som to šťastie a zúčastnil som sa jeho koncertu v New Yorku. Všimol som si jeho tenisky a hneď som si povedal, tie musím mať aj vo svojom obchode. Kolekcia Kanyeho je ale limitovaná, takže bol veľký problém sa k nim dostať. Firmu sme nakoniec presvedčili, aby nám dala šancu. Odtiaľ bol už len krôčik ku kolekcii Kanyeho Westa, ktorú navrhol on sám. Krajší darček na Vianoce sme si ani nemohli priať," hovorí. 

Peter (26) v Prahe
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Jeho spoločnosť Footshop, ako jediná v strednej Európe, tak dostala možnosť predávať limitovanú sériu tenisiek Yeezy Boost 350 Tan. V Spojených štátoch bol po nich taký dopyt, že sa dali zohnať len cez špeciálnu aplikáciu. "Možnosť predávať ich má len niekoľko predajní na svete a my sme radi, že k nim patríme," pokračuje úspešný Slovák, ktorému sa darí nielen v kamennom predaji, ale aj na internetovom trhu. 

Peter (26) v Prahe
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Peter (26) v Prahe
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Hoci Peťo pochádza zo Slovenska, rozhodol sa presídliť do Prahy. Bola to láska na prvý pohľad. "Do Prahy som sa zamiloval počas letných stredoškolských brigád a neskôr som tam išiel aj študovať na vysokú školu. Bývam tu už sedem rokov, okrem predajne tu máme aj sklad a kancelárie. Voľba miesta otvorenia prvej predajne bola preto úplne prirodzená. Hľadali sme miesto, ktoré by nefungovalo len ako komerčná predajňa, ale zároveň miesto stretávania. Každý mesiac organizujeme rôzne podujatia, diskusie, tanečné workshopy a podobne," vysvetľuje s tým, že nezabúdajú ani na Slovensko. Spolupracujú so slovenskými športovcami, umelcami a podporujú tunajšie hudobné akcie. A dokonca by už čoskoro mala pribudnúť predajňa aj v Bratislave. 

Ohlasy na ich činnosť sú skvelé. Predajom tenisiek sa Footshop snaží budovať teniskovú subkultúru a svoje produkty dostať ku skutočným "sneakerheadom". 

Viac o téme: Teniskyúspešný slovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu